Slovenački mediji: Vujoševićev dvostruki moral!

0

Ne vole ga u komšiluku: Duško Vujošević
 

Slovenački "Dnevnik.si" bavi se slučajem "Jaka Klobučar i Partizan". Nekadašnji košarkaš crno-belih potražuje od beogradskog kluba neisplaćeni novac, a zbog toga je srpski šampion u blokadi, tačnije (još) nije u mogućnosti da registruje nove igrače.
 

Glavna tema članka je koliko zapravo iznosi dug Partizana prema Klobučaru i to kako su crno-beli prekršili sve dogovore koje su pravili sa svojim bivšim košarkašem i njegovim pravnim zastupnicima.

 

Danilović: Slovenci pričaju koješta

 

Klobučar je došao u Partizan 2010. godine, nadajući se da će mu to, kao i mnogima, biti odskočna daska u karijeri. Ali, Slovenac se nije snašao, nije se dobro uklopio, pa je sa klubom sporazumno raskinuo ugovor naredne godine.

Tada je, prema pisanju "Dnevnika", Klobučar tražio samo 53.000 evra (odnosno platu za januar, februar, mart i neke bonuse).

 

"Podsetimo da je tada Duško Vujošević raskinuo saradnju sa moskovskim CSKA i da je on tražio i dobio ono što mu je bilo zagarantovano ugovorom. Sada se Klobučaru spočitava da traži ono što mu ne pripada. Dvostruki moral", ističe se u članku.

 

Dalje piše da je Klobučar bio spreman na dogovore sa klubom, ali da je druga strana otezala.

 

"Partizan je isplatio 15.000 evra, ali od tada ništa… Slali smo u Partizan razne mejlove, na koje se retko odgovaralo, uglavnom se pominjala teška finansijska situacija u klubu. Zbog nepoštovanja sporazumnog raskida ugovora, Klobučar je imao pravo na 200.000 evra plus 38.000 evra sa kamatom. Krajem novembra 2013. godine sam u ime Klobučara poslao pismo Partizanu u kojem sam napisao da igrač potražuje samo 120.000 evra umesto 240.000 evra. Nisam dobio odgovor. Jaka je potom odlučio da želi samo onih 38.000 evra sa kamatom koje mu je klub ostao dužan u trenutku kad je napustio Partizan. Tada je određen 27. decembar kao rok za plaćanje. Opet se ništa nije dogodilo", kaže za slovenački medij Klobučarov zastupnik Blaž Bolcar.

 

On je potom dodao da je bilo i direktnih kontakata sa predsednikom crno-belih Predragom Danilovićem.

 

"Klobučar je 15. januara ove godine dobio poruku od Danilovića, koji ga je pitao da li mogu da se čuju telefonom da se dogovore o visini duga. Nakon što je dobio potvrdan odgovor, Danilović mu je potvrdio da će ga ubrzo zvati, ali to se nije dogodilo. Jaka je sledećeg dana poslao poruku Daniloviću da potražuje samo 38.000 evra i 9.000 evra na ime kamate. Ali, opet nije bilo odgovora…", dodaje Bolcar.

 

Slovenački medij dodaje i da je Partizan pokušavao i na druge načine da reši ovaj problem, pa i preko i trenera Krke Aleksandra Džikića, ali da niko iz beogradskog kluba nikada nije kontaktirao Klobučarovog pravnog zastupnika Bolcara.

Posle svega, konstatuje "dnevnik.si", Klobučaru i njegovim predstavnicima nije preostalo ništa drugo nego da pred FIBA tuže Partizan i da izdejstvuju taozvani BAT, odnosno zabranu crno-belima da registruju nove igrače.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here