Predsedništvo Hrvatske stranke (HS) BiH traži od visokog predstavnika Kristijana Šmita da u okviru svojih nadležnosti zaustavi zapaljivu retoriku u medijima u kojoj se često, kako kažu, čuju reči “otcepljenje, treći entitet, rat”.

Hrvatska stranka BiH je juče održala sednicu Predsedništva na temu aktuelne političke situacije u zemlji sa koje je poručeno da medijska retorika nepovoljno i uznemirujuće deluje na građane.

“Tražimo od visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da preduzme, u okviru svojih ovlašćenja, korake kako bi se zaustavila ovakva zapaljiva retorika.

Ova stranka ne isključuje mogućnosti da bi nedelovanje i nereagovanjo moglo da dovede do odgovora pojedinaca ili grupa, ali i mogućnost terorističkih delovanja.

Pozvali su Šmita i da zaustavi govor mržnje i pozive na podele, kao i da, kako navode, adekvatno kazni one koji pozivaju na otcepljenje kao i one koji traže treći entitet ili treću republiku.

I one koji se prečesto pozivaju na neki novi rat u BiH. Svi su oni jednako odgovorni za ovakvo loše i nesigurno stanje u BiH, a za to im narod nije dao legitimitet. Od međunarodnih predstavnika i pregovarača u BiH tražimo da se u pregovore, oko izmena izbornoga zakona, Ustavnih ili drugih promena, uključe i stranke iz opozicije, kako bi se donekle mogao nadgledati celokupan proces….”, naveli su iz ove stranke, preneo je portal sarajevskog Avaza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here