Snažan zemljotres u blizini ostrva Sumatre

0

 

U bolnici na ostrvcu Simueulue nedaleko od velikog indonežanskog ostrva Sumatre, primljeno je 17 osoba, od kojih su četvoro teško povređeni, rekao je zamenik šefa policije za tu oblast, kapetan Ajas Siagian, prenela je agencija AP.

Agencija Rojters navodi da su stanovnici povrede zadobili najviše u rušenju bandera za struju, krovnih pokrivača i slomljenog stakla. Struja je isključena na ostrvu Sumatra, na desetina kuća se srušilo ili je oštećeno u selu Teupah Selatan, a još nema izveštaja o pričinjenoj materijalnoj šteti na velikim zgradama, niti u zabačenim oblastima ostrva.

 

Zemljotres je registrovan u 5.15 sati po lokalnom vremenu, sa epicentrom u moru na oko 205 kilometara severozapadno od obalskog grada Sibolga na Sumatri na dubini od 31 kilometar, saopštila je Američka geološka observatorija.

 

Pacifički centar za cunami izdao je upozorenje za mogućnost pojave lokalnog cunamija u Indoneziji.

Meteorološka agencija je navela da je manji plimni talas, sa maksimalnom visinom od 40 centimentara pogodio ostrva Banjak i Nias i mesto Sibolga. U ribarskom mestu Safnil u srcu grupe ostrva Banjak, plimni talas je poplavio domove duž obale i oštetio nekoliko čamaca, a nije počinio veliku materijalnu štetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here