Snimljen katolički sveštenik kako zlostavlja mladića

0

Vremešni sveštenik Luiz Markes Barboza drži propoved

 

Na snimku zatim slede priče trojice bivših članova dečjeg crkvenog hora iz grada Arapiraka, 120 kilometara od Macio, glavnog grada siromašne države Alagoas, na severoistoku Brazila. Jedan od te trojice, koji sada ima 20 godina, kaže da je bio prisiljen na seksualne odnose sa Barbozom kada je imao 12 godina i da ih je imao "bezbroj".

 

Ovaj snimak napravio je januara 2009. godine 21-godišnji mladić koga je sveštenik Barboza takođe seksualno iskorišćavao kada je imao 12 godina. Osim Barboze za isto se okrivljuju još dva sveštenika monsinjor Raimundo Gomez (52) i otac Edilson Duarte (43).

 

*Snimak koji je napravila žrtva zlostavljanja počinje od drugog minuta i 20 sekundi na sledećem videu

 

 

Jedan reporter televizije SBT, koja je pokrenula skandal, otišao je kod sveštenika Barboze da ga intervjuiše. Pre nego što ga je optužio za seksualno iskorišćavanje dečaka i mladića, novinar ga je upitao da li je ikad zgrešio.

 

Sveštenik je odgovorio pitanjem "A ko nije nikada zgrešio?". Upitan da li u regionu postoji problem pedofilije, Barboza je rekao da je to pre pitanje homoseksualizma. Na direktno pitanje da li je on sam ikada seksualno iskorišćavao dečake, on je odgovorio da na takvo pitanje može jedino da odgovori "na ispovesti".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here