Tanjug/AP
Olaf Šolc i Emanuel Makron

Zemlje koje podržavaju Ukrajinu napraviće koaliciju kojom će se obezbediti dalekometna artiljerija Kijevu u odbranu od ruskog napada i iskoristi novac od zaplenjene ruske imovine da se Ukrajini kupi oružje, rekao je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

– Jasno je da podržavamo Ukrajinu i takođe je jasno da mi nismo u ratu sa Ukrajinom. Naš zajednički cilj je da obezbedimo da Ukrajina može efikasno da se brani od ruske invazije. Naša podrška neće oslabiti – rekao je Šolc u Berlinu na sastanku takozvanog Vajmarskog trougla, na kojem su učestvovali lideri Nemačke, Poljske i Francuske, preneo je Rojters.

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je da će Pariz i saveznici nastaviti da podržavaju Ukrajinu koliko god to bude potrebno.

“Bezbednost Evrope je na kocki”, poručio je Makron.

Poljsku na sastanku predstavlja premijer Donald Tusk.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here