Foto: Tanjug/AP
FK Manlster junajted Olegunar SOlskjer

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da će nastaviti da ubeđuje fudbalera Edinsona Kavanija da ostane u klubu.

Dodao je da je zadovoljan igrom “đavola” u utakmici protiv Rome u polufinalu Lige Evrope koju su dobili posle preokreta rezultatom 6:2 (1:2).

– Naravno, želimo da prođemo dalje. Ekipa je dobro reagovala na poluvremenu. Dobro smo igrali u prvom delu, ali smo zaboravili da moramo i da trčimo nazad, a to morate brzo da radite. U drugom poluvremenu smo to bolje radili, stvorili više prilika – rekao je Solskjer, preneo je Skaj.

Kavani je postigao dva gola, imao je dve asistencije i nad njim je napravljen penal, pa je Solskjer zadovoljan igrom urugvajskog napadača.

– Edinson je bio odličan. On igra pravog centarfora, trči, stvara šanse saigračima, postiže golove. Propustio je nekoliko prilika, ali on je tu i zbog toga, ako uđe u tri ili četiri šanse, postići će dva ili tri gola. Apsolutno sam oduševeljen njime. Može se videti razlika, radio je na fizičkoj spremi tokom duge pauze. Nadoknadio je izgubljeno vreme – naveo je Solskjer.

– On zna šta ja mislim i da bih voleo da ostane u klubu još godinu dana, razgovarali smo o tome. Razumem da je ova godina bila teška, ali obećao sam mu da su Old traford i Mančester drugačiji sa navijačima na stadionu. Dajem sve od sebe da ga ubedim, ovakve utakmice pomažu. Nadam se da ćemo se plasirati u finale i da će on sebe moći da vidi kod nas i naredne godine – dodao je on.

Trener Junajteda rekao je da je Kavani dobar golgeter, da dugo igra fudbal, ima smirenost i staloženost.

– Asistencija kod prvog gola, dodavanje kod šestog, Kavani pokazuje iskustvo, a to nam je potrebno u ovom delu sezone. Potrebno nam je da iskusni igrači preuzmu ulogu, a on je to definitivno uradio – naveo je Solskjer.

Revanš utakmica na programu je 6. maja od 21 sat u Rimu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here