Vesti

Pisac i muzičar Nenad Janković, široj javnosti poznatiji kao dr Nele Karajlić, predstavio je u Beču svoju književnu trilogiju “Solunska 28”.

Razgovor i druženje sa poznatim umetnikom odrzano je u sali “Albert Hol”, a promociju književnog opusa Neleta Karajlića u Beču podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Austriji.

Pisac i muzičar je pred bečkom publikom govorio o nedavno objavljenoj i dugo očekivanoj završnici trilogije “Solunska 28: O seksu, drogi i rokenrolu”, te o ranijim naslovima iz ovog triptiha – “Solunska 28: O novcu i strastima” i “Solunska 28: O prijateljstvu i izdaji”.

Interesovanje za ovaj događaj je bilo veliko, tako da je sala bila ispunjena do poslednjeg mesta.

– Srpska kultura je istorijski veoma povezena sa Bečom i glavni grad Austrije je veoma važno mesto za promociju onoga što je savremena srpska kultura danas – rekao je on.

Prisutne je pozdravio i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović koji je izrazio zadovoqstvo što srpska kulturna scena privlači sve više pažnje u Beču i ostatku Austrije.

Filipović je ukazao da se u bečkoj galeriji “Štajner” predstavljaju radovi četvoro predstavnika savremene beogradske umetničke i kreativne scene – Marka Kusmuka, Veljka Valjarevića, Sare Nikolić i Marka Lađušića. Izložba pod nazivom “Rezonantni srpski savremeni odjek” organizuje se u saradnji s Galerijom Sanjaj iz Srbije, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here