EPA/Olivier Hoslet
Džordž Soroš

Bivši potpredsednik vlade Haki Abazi izrazio je nezadovoljstvo zbog učešća lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija na sutrašnjem forumu koji organizuje Kosovska fondacija za otvoreno društvo, koju je osnovao Džordž Soroš. Pored Kurtija na tom forumu će učestvovati i publicista Veton Suroi.

Abazi je na Fejsbuku rekao da je Soroš sa svojim predstavnicima na Kosovu neprekidno podržavao i finansirao studije o podeli Kosova. Takođe je naveo da je Soroš zajedno sa svojim predstavnicima sabotirao i ucenjivao rad vlade i kosovskih institucija.

Abazi je rekao da i danas u fazi institucionalne tranzicije Soroš i njegovi predstavnici pokušavaju da prodru i direktno utiču na kosovsku politiku, aludirajući tako na razgovor koji će Kurti imati sutra.

“Oni podržavaju energetske opcije zasnovane na uglju i otvaranje novih basena uglja, što je potpuno u suprotnosti sa evropskim i globalnim razvojnim trendovima i protiv koncepta održivog ekonomskog razvoja i protiv sektora obnovljivih izvora energije”, napisao je Abazi na Fejsbuku.

Kosovska fondacija za otvoreno društvo organizuje sutra forum “Kako nastaviti sa dijalogom”, čiji je cilj da istraži sledeće korake koji se mogu preduzeti u pravcu dijaloga između Srbije i Kosova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here