EPA-EFE/IAN LANGSDON

Španski teniser Alehandro Davidovič-Fokina pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću, pred međusobni duel na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i istakao da Srbin nije nepobediv.

Davidovič-Fokina i Đoković sastaju se u trećem kolu turnira u glavnom gradu Japana. Prvi reket sveta veliki je favorit, ali 34. igrača na listi ne napušta optimizam.

– Za vreme karantina trenirali smo zajedno u Marbelji, imamo izvanredne odnose. On je fantastičan momak, mnogo sam od njega naučio. Svestan sam da je veoma težak protivnik, ali mogu ga pobediti. Mnogi drugi teniseri su to već radili, a ja kada izađem na teren razmišljam samo o pobedi, bez obzira na to ko je prekoputa – rekao je 22-godišnjak iz Malage.

Španac veruje da pritisak koji je stavljen na Đokovića mogao da mu koristi.

– On ima mnogo samopouzdanja, ali oseća i pritisak zato što sada predstavlja svoju zemlju. Cilj mu je da osvoji Igre i zatim US open i dođe do Zlatnog slema. Mislim da nije lako boriti se sa takvim očekivanjima – dodao je Davidovič-Fokina.

Duel španskog i srpskog tenisera igra se u sredu.

1 COMMENT

  1. Pa mnogi 22-godišnjaci su probali, samouvereniji jedan više od drugoga…Lepo je verovati, ali godine rada, truda, usavršavanja su na strani najboljeg…To se postiže s godinama, ne pada s neba…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here