Specijaliteti od kuvanih jaja

0

NICA SALATA


POTREBNO JE

1 kuvano jaje, 1 paradajz, 1 krastavac, 1 paprika, konzerva tunjevine, par crnih maslinki, 1 crni luk, glavica zelene salate, malo maslinovog ulja, limunov sok, so, biber.

 

PRIPREMA
Jaje i paradajz isecite na kriške, krastavac na kockice, papriku na tračice, a luk na kolutove. Zelenu salatu iscepkajte na male listove. Pomešajte svo povrće, začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i biberom i dodajte maslinke.


 

SALATA SA KUVANOM ŠUNKOM I JAJIMA


POTREBNO JE

3 kuvana jaja, 250 g kuvane šunke, 1 rendana šargarepa, 100 g kuvanih makarona, preliv od majoneza, pavlake i senfa, so, biber
PRIPREMA
Belanca isecite na kockice, žumanca izgnječite i pomešajte s komadićima kuvane šunke. Dodajte i skuvane makarone, pa sve začinite prelivom od majoneza, pavlake i senfa, koji ste pomešali po želji.

Začinite, takođe po želji, solju i biberom, pa pospite rendanom šargarepom, ukrasite bosiljkom ili peršunom i kolutovima kuvanih jaja.


PALAČINKE SA FILOM OD JAJA


POTREBNO JE

Za palačinke: 350 g kuvanih krompira, 150 g brašna, mast, so
za fil: 4 tvrdo kuvana jaja, 150 g kuvanih krompira, 160 g majoneza, 300 g mešanog kuvanog povrća, 70 g crnog luka, 30 ml sirćeta, kisela pavlaka, čili sos, so, biber
PRIPREMA
Prvo napravite palačinke od krompira. Krompir skuvajte u ljusci, izgnječite, pomešajte s brašnom, solju i napravite testo. Testo podelite na nekoliko delova i svaki od njih razvucite na podlozi posutoj brašnom. Na tiganju ih ispecite s obe strane.

 

Za pripremu fila tvrdo kuvana jaja i krompir isecite na manje delove i pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom i kuvanim povrćem. Majonez pomešajte sa sirćetom, pa nakon toga sa seckanim jajima i povrćem. Posolite i opet promešajte. Napunite palačinke, staviite ih na tanjir i prelijte čili sosom i pavlakom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here