Sporni film ipak u bioskopima

0

Severna Koreja je juče nazvala američkog predsednika Baraka Obamu "majmunom" zbog poziva bioskopima da prikažu komediju o atentatu na njihovog lidera Kim Džong Una i zapretila "neizbežnim smrtonosnim udarima" zbog spornog filma.
Pjongjang je, takođe, optužio SAD za obaranje veb sajtova u Severnoj Koreji ove sedmice, koji su se dogodili pošto su SAD obećale da će odgovoriti na hakerski napad na kompaniju Soni pikčers, producenta filma.
Soni pikčers je isprva odustao od puštanja filma posle napada anonimnih hakera, koji su podsetili na terorističke napade na SAD 11. septembra 2001. u pretnjama upućenim bioskopima koji bi film prikazivali.
Obama je kritikovao odluku Sonija i film je počeo da se prikazuje.
Nacionalna komisija za odbranu Severne Koreje saopštila je da Obama stoji iza puštanja filma "Intervju" koji je okarakterisala kao nelegalan, nepošten i reakcionaran.
"Obama se ponaša nepromišljeno u rečima i delima poput majmuna u tropskoj šumi", rekao je neimenovani zvaničnik severnokorejske Komisije.
"Ukoliko SAD nastave u američkom stilu arogantne, bezobzirne, proizvoljne prakse, nalik gangsterskoj, uprkos ponovljenim upozorenjima (Severne Koreje), treba da imaju na umu da će njihovi propali politički poslovi doživeti neizbežne smrtonosne udarce", rekao je severnokorejski zvaničnik.
Komisija je saopštila da je film "kojim se promoviše terorizam, napravljen uz umešanost visokih zvaničnika američke administracije", posledica neprijateljske politike SAD prema Severnoj Koreji.

Svađa je dobra reklama
Američki film "Intervju" je komedija o zaveri CIA da izvrši atentat na severnokorejskog lidera. Film je zaradio više od milion dolara od prikazivanja na dan Božića u više od 300 nezavisnih bioskopa, pošto su veliki lanci distributera odbili da ga prikazuju, posle pretnji hakera.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here