Z. VICELAREVIĆ
Učesnici prethodnih igara u maju 2019.

Vidovdanske sportske igre učenika srpske dopunske nastave u Baden-Virtembergu održaće se u subotu, 28. maja u Štutgartu. Sastavni deo igara biće i Kros RTS u dijaspori.

– Posle dve godine pauze zbog pandemije održaćemo četvrti put naše Vidovdanske igre. Pored Krosa RTS-a priredićemo i turnir u fudbalu na kome će se takmičiti ekipe učenika iz cele pokrajine Baden-Virtemberg. Vidovdanske sportske igre i Kros RTS realizovaćemo na sportskim terenima u Cufenhauzenu, Hirschsprungallee 20, 70435 Stuttgart – kaže za “Vesti” Tatjana Popović, koordinator dopunske nastave na srpskom jeziku u pokrajinama Baden-Virtemberg i Bavarska.

Prema njenim rečima, ova velika vannastavna aktivnost biće sprovedena zajedničkim snagama Generalnog konzulata Republike Srbije u Štutgartu, Sportskog odbora koji čine roditelji učenika i Aktiva nastavnika srpske dopunske škole u pokrajini Baden-Virtenberg.

Generalni pokrovitelj Krosa RTS-a u dijaspori je Ministarstvo prosvete Srbije uz podršku Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.