Sportske vesti

0

 

Dortmund prekršio pravilo FIFA?

Direktor Torina Alberto Barile veruje da je Borusija iz Dortmunda prekršila pravilo FIFA u vezi sa transferom Čira Imobilea.
Barile smatra da je Dortmund prekršio pravilo time što je kontaktirao samo Juventus, a ne i njih u vezi mogućeg transfera Imobilea, najboljeg strelca Serije A, koji je u suvlasništvu klubova iz Torina.
– Prošlog petka, Borusija je razgovarala samo sa Juventusom. On pripada nama i igra za nas, i ne znam odakle im ideja da pregovaraju samo sa njima – rekao je Barile.

PUJOL: Živeo sam san u Barseloni

Emotivni Karles Pujol rekao je da je ponosan jer je živeo san igrajući za Barselonu.
Dosadašnji kapiten Katalonaca se sa 36 godina oprašta od fudbala na kraju sezone zbog brojnih povreda kolena.
Pujol je tokom karijere u Barseloni osvojio šest titula u Primeri i tri Lige šampiona. Na oproštajnoj konferenciji na Kamp Nou Pujol je rekao da nikada nije očekivao da će napraviti ovakvu karijeru.
– Nikada nisam mogao ni da zamislim da ću imati ovakvu karijeru. Živeo sam san mnoge dece, radio sam ono što najviše volim, igrao sam fudbal i trenirao. Osvojio sam mnogo titula, ali najvažnija je ljudska toplota i osećaj koji mi je ovaj klub pružao. Došao sam ovde kao dečak, a odlazim sa porodicom na koju sam ponosan – rekao je Pujol i dodao: – Ono u šta sam potpuno siguran je da sam dao sve za Barselonu i fudbal i želim da me tako pamte. Radio sam 19 godina ono što volim. Osvojio sam mnogo trofeja, ali će mi u pamćenju ostati ljudska strana ovog kluba.

Izvinjenje navijača Zenita posle skandala

Navijač Zenita Aleksej Nesterov priznao je na konferenciji za novinare da je on pesnicom udario u glavu fudbalera Dinama Vladimira Granata tokom susreta ta dva kluba u ruskom prvenstvu.
– Želeo bih da se izvinim gradu i klubu. To se desilo spontano, kao u dvorištu kada neko vikne "oni tuku naše momke", a vi ne možete da dozvolite da vaši momci stradaju – rekao je Nesterov.
Utakmica između Dinama i Zenita bila je prekinuta zbog nereda na stadionu u Sankt Peterburgu. Domaćin je kažnjen novčano i porazom 0:3, a navijači neće moći da prisustvuju naredne dve utakmice.

Riberi kritikovao Gvardiolu

Fudbaler Bajerna Frank Riberi kritikovao je taktiku trenera Pepa Gvardiole, zbog čestih rotacija igrača u ekipi.
– Ponekad igrate, ponekad sedite na klupi, a ponekad ostanete kod kuće. To je nova situacija za sve nas. Meni su potrebne utakmice. Možda mi je potreban odmor posle pet-šest utakmica, ali ne posle jedne – rekao je Riberi za magazin "Kiker".
Riberi, koji je tokom sezone imao problema sa povredama, odigrao je 22 od 34 utakmice u Bundesligi ove sezone, a u devet je ušao kao zamena.

Nasri razmišlja o povlačenju

Francuski fudbaler Smir Nasri razmisli će o povlačenju iz reprezentacije, pošto drugi put uzastopno nije pozvan u tim za Svetsko prvenstvo. Selektor francuske Didije Dešam u sredu je saopštio spisak igrača za SP u Brazilu, a fudbaler Mančester Sitija nije ni među sedam rezervnih igrača.
– Tokom odmara ću morati da razmislim o reprezentaciji, teško mi je da prihvatim da me opet neće biti na SP. Nijedan igrač vam neće reći da voli da sedi na klupi – rekao je Nasri, koji je za trikolore odigrao 41 meč i postigao pet golova.

Alkantara ne ide u Brazil

Španski reprezentativac i fudbaler Bajerna, Tijago Alkantara, propustiće Svetsko prvenstvo u Brazilu zbog povrede kolena. Alkantara se nedavno vratio treninzima, pošto je odsustvovao zbog povrede ligamenata kolena, ali je obnovio povredu, pa će biti podvrgnut operaciji.
Selektor Španije Visente del Boske bio je uvrstio Alkantaru u tim za SP.
– Ovo je težak udarac za Tijaga i svima nam je žao. On je mlad i naporno je radio kako bi bio spreman za Svetsko prvenstvo i odjednom taj san je završen – rekao je izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here