pixabay.com

Jemenski Huti su spremni za “dugotrajnu konfrontaciju” sa SAD i Britanijom, izjavio je danas komandant snaga te islamističke organizacije Mohamed al-Atifi.

“Spremni smo za dugoročnu konfrontaciju sa silama tiranije. Amerikanci, Britanci i oni koji su sa njima koordinisani mora da shvate snagu suverene jemenske odluke i da oko nje nema rasprave ili spora”, naveo je Al-Atifi u saopštenju.

On je na vanrednom sastanku sa komandantima vojnih snaga naveo da nastavak američko-britanske agresije predstavlja očigledno kršenje suvereniteta Jemena, što destabilizuje bezbednost i stabilnost regiona.

Kako je ocenio, administracija SAD se meša u međunarodni sistem vrednosti kroz standarde koje postavlja na način koji služi njihovim političkim hirovima i njihovim ratovima i agresiji na narode, posebno na narod Jemena, prenela je jemenska agencija Saba.

On je potvrdio da je plovidba u Crvenom i Arapskom moru do svih destinacija širom sveta bezbedna i stabilna i da se kretanje brodova odvija bezbedno, osim izraelskih brodova ili onih koji idu ka lukama okupiranih palestinskih teritorija, uključujući brodove SAD i Britanije.

Prema njegovim rečima, odgovornost za pravno, vojno i političko obezbeđenje Crvenog mora leži na državama i zemljama koje se izlaze na to more, a pre svega na Jemenu, čiji koreni, kako je naveo, “sežu u zoru ljudske istorije pre nego što je u Americi uspostavljena kaubojska imperija”.

1 COMMENT

  1. Браво
    И треба да се браните
    Од окупатора
    И свјетских лопова

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here