Srbi najviše kukaju zbog loših patika i računa za struju

0

Visoki računi za struju najviše brinu prosečnog Srbina 

 

Veliku brigu prave im računi za struju, neispravni mobilni telefoni, usluge mobilnih operatera, računari i bela tehnika.

 

Interesantno da se naši građani daleko ređe žale na odeću, televizore, kuhinjske aparate, klima uređaje, nameštaj, motorna vozila, auto opremu, dečije igračke i turističke usluge.

 

To je u najkraćem pokazala anketa Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, sprovedena širom Srbije u poslednjih 14 meseci.

 

Srpski potrošači najviše zameraju trgovcima takozvanu “saobraznost robe”, odnosno što proizvod ne odgovara onome što piše u ugovoru ili na deklaraciji. Smeta im što ne izdaju račune, pribegavaju “obmanjujućem” poslovanju, pa se žale se na garanciju i nemogućnost da lako raskinu ugovor.

 

Bez premca, najviše se bune na loš kvalitet proizvoda i usluge stanovnici Beograda, Niša, Novog Sada, Kragujevca i Jagodine. S druge strane, na nivou statističke greške na istu stvar žale se građani Ivanjice, Bele Palanke, Brusa, Babušnice, Rače, Novog Bečeja, Dimitrovgrada, Žablja, Tutina i Sremskog Karlovca. Doduše, u tim gradovima je i daleko veća nemaština nego u velikim centrima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here