Srbi sa Severa Kosova će morati da plaćaju struju

0

balcani tv/printscreen
Svi moraju da izmiruju svoje obaveze: Slobodan Vukadinović
 

On je za televoziju Most iz Zvečana nalgasio da će od 1. januara svi potrošači morati da izmiruju svoja dugovanja, bez obzira na otpor.

– Neki potrošači smatraju da su ako nam zabrane očitavanje brojila rešili svoj problem – rekao je Vukadinović i objasnio da u EPS-u tačno znaju koliko jedno domaćinstvo može da potroši struje za mesec dana.

– Ukoliko potrošač ne dozvoli da mu se brojilo očita uzećemo srednju vrednost (paušal) i na osnovu toga ćemo fakturisati utrosenu energiju. Znamo da to nije popularna mera ali ako i tada ne uspemo da naplatimo potraživanja obratićemo se sudu i policiji koji će sankcionisati svaku zabranu ili krađu – rekao je Vukadinović.

On je objasnio da Ministarstvo za energetiku i EPS traže od kosovskog dela sistema da naplata bude mnogo bolja.

– Do sada se procenat naplate kretao od 12 do 15 procenata dok je kod pravnih lica taj procenat između 40 i 45 procenata – rekao je on.

Vukadinović je objasnio da će i zaostali dug potrošača morati da se plati u realnim granicama.

– Opštine su zadužene da naprave socijalne karte i mi ćemo imati razumevanja za one koji ne mogu da plate ali svi ostali će morati da izmire dug – rekao je on i najavio da će biti i sključenja neredovnih platiša.

– Potrošena električna energija za protekli mesec moraće da se plati jer mi moramo da imamo sredstva za normalno funkcionisanje našeg preduzeća i održavanje elektroenergetskog sistrena na ovom području – rekao je Vukadinović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here