Srbi spremni za Gmunden

0

 

KUD "Stevan Mokranjac" premijerno je izveo koreografiju iz Gornjeg Porečja "Aj la zok" Dajane Kostić, a koju je uigrala Bojana Stojanović.

U prelepim nošnjama ovaj ansambl, koji se već godinama u najboljem svetlu predstavlja na Evropskoj smotri, izveo je koreografiju koja će zasigurno izazvati pažnju žirija u Gmundenu.

Domaćini i KUD "Branko Radičević" premijerno su izveli koreografije sa kojima nameravaju da osvoje prvih pet mesta na austrijskoj Smotri, koja bi ih vodila na Evropsku smotru folklora.

 

Gosti iz Srbije

Gosti iz Srbije, KUD "Dimitrije Belivakić" iz Bukovča, veliki aplauz, prepune sale, dobili su od publike za izvorne vlaške pesme u izvođenju Dušana Oprića i Ljube Vojvodanovića, kao i igrama iz tog kraja.

KUD "Branko Radičević" izveo je "Igre Gornje Pčinje", koreografiju Dejana Trifunovića, uigranu od strane umetničkog rukovodioca Borislava Kapetanovića, kojom će se takmičiti u Gmundenu.

Igrači ovog društva gotovo da nisu napravili niti jednu grešku.

Inače, u programu pored domaćina koji je nastupio sa mlađim, srednjim i starijim uzrastom, učestvovali su i gosti iz drugih delova Austrije i Srbije.

Tako je KUD "Bosiljak" iz Velsa, imao svoje prvo gostovanje, i svoj drugi nastup od osnivanja, predstavivši se bečkoj publici pesmom "Bosioče moj zeleni" u izvođenju Ines Vukajlović i koreografijom "Igre iz Srbije" koreografa Danijela Radića.

KUD "Mladost" iz Leoberzdorfa nastupio je sa srednjim i starijim uzrastom, sa igrama iz Šumadije, i šopskim igrama, u koreografiji Dragiše Milošević.

KUD "Stevan Mokranjac" ovom manifestacijom podarilo je bečkoj publici jedinstveno veče folklora, koje je bilo obeleženo prelepim igrama i nošnjama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here