Tanjug
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i Aleksandar Vučić

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri priredio je danas prijem povodom Dana nezavisnosti SAD, kome su pristustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, članovi Vlade, crkveni velikodostojnici, predstavnici javnog života i diplomatskog kora.

“Danas kada obeležavamo 245 godina od kada su naši Očevi nacije proglasili nezavisnost trinaest kolonija od Ujedninog Kraljevstva, veoma smo ponosni na specijalne veze sa Velikom Britanijom a isto tako i na odnose naše velike države Ohajo i Srbije“, poručio je američki ambasador u pozdravnom govoru.

Godfri je zahvalio svim uglednim zvanicama iz Srbije koji su večeras došli u ambasadu SAD na obeležavanje ovog važnog datuma za američki narod i naglasio da se ove godine obeležava i 140 godina diplomatskih odnosa SAD i Srbije, a takođe i 20 godina uspešnog rada USAID-a u Srbiji.

On je govorio i o istoriji američko-srpskih odnosa i naglasio da su oni uvek bili partnerski i prijateljski, izuzev devedesetih godina 20. veka kada su za kratko skrenuli sa pravog puta, i podsetio da su tokom istorije srpski imigranti poput Nikole Tesle ili Mihaila Pupina, značajno doprineli veličini SAD.

Takođe je rekao i da su u poslednjih dvadeset godina ti odnosi dosta napredovali i da se dalje razvijaju i istakao da po njemu Srbija nema boljeg prijatelja od SAD.

Američki ambasador je naglasio da je ova godina bila izazovna za sve, a pogotovo za SAD, ali da će ova, kako je rekao, 245 godina mlada demokratija, izaći iz svega toga još jača.

On je poručio i da Srbiju ove godine očekuju brojni izazovi, ali da je siguran da će oni biti uspešno prevaziđeni i uz pomoć njegove zemlje, pošto je u interesu SAD da Srbija postane do kraja napredna demokratska država.

Amabasador je na kraju svog govora u čast 140 godina srpsko-američkih odnosa koje je počelo, kako je rekao, od uživanja Amerikanaca u ukusnim srpskim šljivama, nazdravio uz čašicu šljivovice.

1 COMMENT

  1. МАЧКА И МИШ РЕТКО КАДА ИДУ ЗАЈЕДНО?

    Коју флоскулу чуо Вчић из смрдљива уста Годфрија “Србија данас нема бољег пријатеља од САД”, заборављајући при томе да су нам 1999. године уништили земљу. Злочиначки авети прошлости Клинтон, Олбрајтова, Блер, Бајден, Кларк и много других уништише нам землју у злочиначком и нељудском бомбардовању, направише нам штету од стотину милијарде евра и убише пар хиљаде невиних грађанки и грађана. Зло да буде веће неки наши водећи политичари да би се додворили том немани са запада давали огромне паре, узимали их за саветнике и адвокате, а на крају видели да раздрагано јагње не може са гладним вуковима да нађе заједнички језик, већ се користи језик јачек злочинца, тако је било кроз историје, а биће и на даље. Наивност се више не исплати!

    • Sve je tacno,jos da dodam da nam,,najbolji prijatelj” i dalje otima deo nase drzave dopusta divljacima da na sve nacine terorisu srpski narod na KiM.

  2. vao ameri prijatelji srbije kakovu drogu ovaj predsednik upotrebljava molim vas objasnite
    ovo je prevrsilo sve mogucnosti verovanja onaj neki dan naziva albance srbskom bracom a vucic dzelata naboljim prijateljem zaista smo pobrkani u srcu i dusi srecan vam put braco

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here