Tanjug

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je posle razgovora sa visokim američkim zvaničnicima u Vašingtonu da je pronalaženje mirnog i trajnog rešenja za problem Kosova visoko na listi prioriteta spoljne politike Amerike.

– Imajući sve to u vidu, mi očekujemo još veći angažman Amerike u narednom periodu kako bi se izvršio dodatan pritisak da se ukinu takse i stvorili uslovi za nastavak dijaloga – rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije, koji je učestvovao na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda u Vašingtonu, razgovarao je sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom, vršiocem dužnosti zamenika državnog sekretara SAD zaduženog za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom i senatorom Ronom Džonsonom.

– Tema svih razgovora je bila situacija u regionu, razgovori su bili izuzetno dobri. Još jednom se potvrdilo da se visoko ocenjuje pozicija Srbije vezano za dijalog sa Prištinom. Jasno se označava ko je kriv za prekid dijaloga i jasno se označava šta su budući koraci, a to znači da moraju da se ukinu takse da bi se nastavio dijalog – rekao je Dačić.

Svi razgovori, kako je ocenio, bili su veoma korisni da bismo još jednom predstavili naše stavove da smo mi spremni za nastavak dijaloga, ali da ne prihvatamo jednostrane akte koji pokazuju da Priština ne želi bilo kakav kompromis.

Dačić je rekao i da je na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda u Vašingtonu, na kojoj su govorili i potpredsednik SAD Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo, ukazao na težak položaj Srpske pravoslavne crkve, srpskih vernika na KiM, kao i na sve zločine prema hrišćanskim vernicima i objektima SPC na Kosovu i Metohiji.

1 KOMENTAR

  1. Srbija očekuje…A iza ovog priloga je prilog o podršci aMerike Kosovu.Ma dokle ćemo se mlatiti i obijati američke i evropske pragove,primati u zemlju taj ol,oš priredjivati mu dočeke kao nekom ko je za nas uradio najveću i najkorisniju stvar na svetu kao da nam nije oteo deo naše teritorije.Mene kao Srbina je sramota što moja zemlja gosti i poziva kr,vnike Srbije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime