Srbija sprema spektakl za Putina

0

Vladimira Putina čeka spektakularan doček u Beogradu

 

Naime, organizatori ove desetodnevne manifestacije pronašli su čoveka po kojem je napisan lik Prleta i on će iz prve ruke ispričati koje spektakularne akcije iz serije su se zaista i dogodile na ulicama okupiranog Beograda. Tačno 36 godina pošto je u tandemu s Boškom Buhom “izbombardovao” fašiste na filmskom platnu, glumac Dragan Bjelogrlić će uskočiti u ulogu reditelja vizuelnog spektakla koji će biti predstavljen 19. oktobra u „Kombak areni“.

 

Događaj broj jedan svakako je dolazak Putina, a prema Drecunovom objašnjenju, on u Srbiju stiže kao predsednik čija je armija učestvovala u operaciji oslobađanja Beograda.

 

– Ruska vojska je naslednica Crvene armije. S druge strane, pozvali smo sve veterane rata iz savezničkih zemalja, pozvali smo sve veterane rata iz bivših jugoslovenskih republika i mnogi će se odazvati. Dakle, uopšte nije pravljena nikakva selekcija i tu ne može niko da nađe nikakav politički motiv – naglašava Drecun.

 

Milovan Drecun iz organizacionog odbora najavljuje za „Alo!“ da će ključni događaj biti 16. oktobra, kada će na Novom Beogradu biti organizovana vojna parada, i to, kako kaže, mnogo jača od bilo koje ovakve smotre koja je održavana u poslednje vreme.

 

– Događaj u „Areni“ biće poseban, i za njegov vizuelni deo je zadužen Dragan Bjelogrlić. Ideja je da na jedan drugačiji, pre svega moderniji način obeležimo godišnjicu oslobođenja Beograda i više je približimo mladoj generaciji koja evidentno ne zna mnogo o tome. Želimo da se sećanje na ove događaje ne svede na polaganje venaca i neku večernju akademiju.

 

Zanimljivo je da će tu biti i čovek po kojem je nastao lik Prleta iz „Otpisanih“, ali biće predstavljeno i mnogo drugih detalja i neispričanih priča iz ovog doba. Ključna poruka je da se ne zaboravi antifašizam i da se jasno pokaže da je Beograd grad slobode, uvek bio i ostaće – izjavio je Drecun.

 

U danima obeležavanja antifašističke borbe za slobodu Beograda javnosti će biti prikazane nesvakidašnje izložbe fotografija, poštanske markice, premijerna prikazivanja do sada neviđenih snimaka oktobarske bitke za Beograd, a među njima će biti i materijal koji su nemački vojnici snimali tokom akcije oslobođenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here