Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je da će finalni turnir Dejvis kupa osim u Madridu biti održan i u Torinu i Inzbruku.

Finalni turnir će trajati 11 dana, umesto sedam kako je prvobitno predviđeno, a sve promene dogovorili su ITF i generalni sponzor, kompanija “Kosmos Tenis”.

Ova kompanija je uložila tri milijarde dolara u Dejvis kup za ugovor koji će trajati 25 godina.

Svaki grad domaćin će ugostiti po dve grupe od ukupno šest. Madrid će biti domaćin dva četvrtfinala, a Inzbruk i Torino po jednog. Takođe, polufinale i finale biće u Madridu.

– Veoma smo uzbuđeni što imamo priliku da finale Dejvis kupa dovedemo i u Inzbruk i Torino. Oba grada su dali impresivne ponude. Ne nude samo jedinstven ugođaj i iskustvo za igrače i navijače, već i mere koji je učiniti da svi budu sigurni i bezbedni – izjavio je direktor Dejvis kup finala, Albert Kosta.

Prvo finale po novom formatu odigrano je 2019. godine i titulu je osvojila Španija, dok se prošle godine nije igralo zbog pandemije koronavirusa.

Osamnaest timova biće podeljeno u šest grupa od po tri tima, Srbija je u F grupi sa Nemačkom i Austrijom i mečevi će se u toj i C grupi igrati u Inzbruku.

Takmičenje počinje 25. novembra.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime