Srbima “bravo” u teatru “Vato”

0

Završni aplauz

Prijateljstvo dva društva Beograđana i Parižana dugo 25 godina nadograđeno je prilikom poslednjeg, sedmodnevnog, obilaska Pariza, a kulminiralo je pred 500 gledalaca u Teatru "Vato", u pariskom predgrađu Nožan sir Marn.

 

Mnogo se aplaudiralo, uzvikivalo "Bravo", razmenjivane su čestitke, poljupci i adrese, sevali su blicevi… Na završni čin gostovanja KUD "Abrašević" došli su konzuli Mimica Radojević i Brankica Bećanović, Mića Aleksić, poverenik dijaspore, Predrag Janković, potpredsednik Skupštine dijaspore, kao i mnogi koji vole zvuke domovine.

– Ovo je za mene prelepo. Detinjstvo sam provela tamo, pa sad hoće srca iz grudi da mi iskoči – rekla je penzionerka Milanka Petković, koja je za goste pripemila tri lepa buketa cveća.

 

Rada Dobričić nam saopštava: "Ovo je Viktorija, ovo Tatjana, a ja sam im tetka. Dovedoh ih da vide i čuju ovu lepotu, a za mene je impresivno da deca koja su ovde rođena toliko vole našu muziku i podjednako dobro govore dva jezika."

Njene oduševljene devojčice ovako su prokomentarisale nastup "Abraševića":
– Samo su malo bolji od nas, a kad porastemo, mi ćemo biti bolje od njih.

Promenjeno je mnogo vezenih i tkanih kostima, orkestru i pevačkim grupama pozavideli bi i profesionalci, kola su se vrtoglavo uplitala i rasplitala, narodni običaji su igrom pričani, bilo je i atletskih skokova, akrobatskih vratolomija i cirkuskih žongliranja, što je u publici jednodušno ocenjivano sa: "Super!"

 

SUPER JE: Tatjana, Dejana i Jelena

– U ovoj noći "Abrašević" je pokazao ko su, kakvi su i zašto postoje 105 godina. Nadam se da su bili zadovoljni našom domaćinskom ulogom – zatvarajući vrata teatra rekla je predsednica "Mladosti" Letica Živković.

 

Utisci publike

Makedoncu Mariu Petrovskom (18 meseci) muzika se mnogo dopala, ali još više večera koju mu je u pauzi, sa cuclicom, dala mama, dok je tata Svetislav izjavio: "Ja u svemu uživam!"

Lepotice Dejana, Jelena i Tatjana su koncert ocenile kao "nov i zanimljiv", penzionerka Rada Milovanović iz Bogatića je dodala da je "baš uživala", a male drugarice prezimenjakinje Lukić, šestogodišnje Jelena i Tatjana, rekoše da im se najviše dopalo "ono kad se vrte u struku", otkrivši tajnu da to i one "vežbaju kod kuće – pred ogledalom".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here