Srbin sa Korduna ostaje u svojoj kući: Osećam se lakšim 50 kila

0

Sada ipak veruje da će ostati u svojoj kući i da će je naslediti njegova deca i unuci: Petar Kunić
 

To uverenje deli i Petar Kunić koji za "Vesti" kaže da mu je "pao veliki kamen sa srca" i da se oseća "50 kilograma lakšim". Iako ga od strane vlasti niko nije kontaktirao, on sada ipak veruje da će ostati u svojoj kući i da će je naslediti njegova deca i unuci.

Siniša Ljubojević, karlovački dožupan ispred srpske manjine, koji je podržavao Kunića u njegovoj neravnopravnoj borbi sa hrvatskim pravosuđem i državom, ističe da je država trebalo mnogo ranije da se uključi u rešavanje Kunićevog i svih sličnih slučajeva "jer ih je ona i stvorila".

– Država Hrvatska je uselila druge ljude u kuće izbeglih Srba, obmanjujući ih da je tuđe postalo njihovo. I oni su, ako su i ulagali u uređenje tih kuća, činili to uz blagoslov tadašnje državne politike. Kada su se pojavili Srbi vlasnici, država je pilatovski prala ruke od svega – podseća Ljubojević, uveren da će ta nepravda, posle odgode sudske prodaje

Sve o problemu povratnika Petra Kunića pročitajte OVDE

Kunićeve kuće, ipak biti ispravljena.

Advokat Jadranka Miladin Slaviček u sudskom sporu zastupa Željka Petrovića, sina pokojnog Vinka, koji je od države dobio Kunićevu kuću, a kom je Kunić po pravosnažnoj sudskoj odluci trebalo da isplati gotovo 200.000 evra za navodna ulaganja u uređenje te kuće.

– Obavešteni smo od strane Ureda za stambeno zbrinjavanje da će se rešenje pronaći u kratkom roku, da će 30 dana biti dovoljno i da će se postići nagodba, ne samo u okviru ovog slučaja – rekla je Slavičekova i potvrdila da je njen klijent Petrović prihvatio tu ponudu.

 

Pusić: Ispravićemo nepravdu

Potpredsednica hrvatske vlade i šefica diplomatije Vesna Pusić potvrdila je da "država treba rešiti pitanje 15 slučajeva vlasnika čija je imovina bila privremeno oduzeta" i da "ne postoji nikakvo opravdanje da se to ne reši", kao i da se radi o "ispravljanju nepravdi i ispunjavanju preuzetih obaveza".
– To nije nešto za šta trebaju posebni zakoni, nego je posledica jednog izvanrednog ratnog stanja. Ti su ljudi u apsolutno nepravednoj situaciji – rekla je Pusićeva, komentarišući odlaganje licitacije Kunićeve kuće.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here