Srbin švercovao čak tonu kokaina

0

 

Španske vlasti su zaplenile gotovo tonu kokaina s jahte u blizini Kanarskih ostrva i uhapsila tri osobe, među kojima je i jedan državljanin Srbije, saopštila je španska policija.
Čamac španske Carinske uprave je presreo jahtu Liberti bel, oko 370 kilometara južno od španskog ostrva Gran Kanarija, navodi se u saopštenju koje je prenela agencija AFP. Carinici i policajci su u unutrašnjosti jahte otkrili gotovo 950 kilograma kokaina, koji je zaplenjen i biće transportovan u luku Las Palmas.
"Činjenica da su posadu jahte činila dva Ukrajinca i jedan Srbin ponovo potvrđuje umešanost kriminalnih grupa u transport kokaina iz Južne Amerike u Evropu", saopštilo je špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Španska policija je prošle nedelje, takođe u blizini Kanarskih ostrva, zaplenila gotovo 600 kilograma kokaina s jedrilice registrovane u Češkoj i uhapsila četiri člana posade, sve državljane Češke. Španske vlasti su prošle godine zaplenile ukupno 27 tona kokaina ili 28,6 odsto više u odnosu na 2012. godinu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here