Srbin u bekstvu 21 godinu

0

Privođenje Demira H. u Švajcarskoj
 

Zločin se dogodio 1. avgusta 1993. godine kada su dvojica tada nepoznatih muškaraca brutalno pretukla starca u njegovom stanu. Potom su ga davili, ujedali i gušili jastukom, da bi ga na kraju ubili. U stan ovog starca su provalili misleći da penzioner u njemu čuva 50.000 švajcarskih franaka.

 

Suđenje u Prokuplju

Postupak protiv Demirovića preuzeo je sud u Prokuplju, a trenutno se radi na prevođenju dokaza i dokumentacije koje su poslali švajcarski istražni organi. Posle toga sud će odlučiti o nastavku krivičnog gonjenja.

Tokom istrage, sud je zahvaljujući dokazima nađenim u stanu rekonstruisao šta se dešavalo tokom ubistva i zaključio da je Demir H. bio u stanu, što je ovaj kasnije i priznao, odbacujući optužbe da je starcu naneo smrtonosne povrede. On je imenovao Demirovića kao saučesnika, za koga je ustanovljeno da je odmah posle zločina pobegao u Srbiju i da tu živi.

Švajcarsko tužilaštvo je potom stupilo u kontakt sa srpskom policijom i pokrenuta je zajednička istraga. Saradnja je donela brze rezultate, tako da je slučaj, koji je godinama važio za nerešen, uskoro u potpunosti rešen. Kako saznajemo, ključ za pokretanje istrage sa mrtve tačke bila je anonimna dojava, koju je policiji dostavila nepoznata osoba u avgustu 2011. godine.

Demirović je posle ubistva živeo u Prokuplju, oženio se i ima tri sina. Njegova supruga Ljiljana Jeftović bila je šokirana kada je uhapšen i još ne može da poveruje kako je njen muž bio u stanju da uradi tako nešto.

– Živeli smo srećno. Živojin je dobar otac. Ne mogu da verujem da sam 21 godinu volela ubicu – rekla je ona za medije.
 

I Demirovićevi roditelji tvrde da nisu ništa slutili.
 

– Otišao je prvo u Nemačku, a zatim u Švajcarsku kada je imao 18 godina. Ostao je najviše mesec dana i vratio se bez dinara u džepu – tvrde oni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here