G. Gligorević - VestI

Folklorni ansambl “Kolo” iz Hamiltona po deveti put zaredom nastupio je u “Srpskoj noći” na poluvremenu velikog košarkaškog spektakla u Torontu. Ovaj put u Scotiabank areni igrali su Toronto Reptorsi protiv Sakramento Kingsa i domaćini su slavili zasluženu pobedu.

Folkloraši “Kola”, koje ove godine slavi pola veka postojanja, izveli su igre iz doline reke Nišave i nagradjeni su burnim aplauzom. Na terenu velikog centra i usred sportsko-zabavnog, tipično američkog šou programa, pokazali su svoje igračko umeće i sa ponosom predstavili delić srpske tradicije. Već devetu godinu mladi folkloraši iz ovog ansambla u pozitivnom svetlu predstavljaju sve Srbe i srpsku zajednicu čitavog Ontarija na terenu Toronto Reptorsa. I za njih je to veliki i značajan dogadjaj i svoj nastup pripremaju odgovorno i sa uzbudjenjem. Mladji uče od starijih, iskustvo se prenosi sa generacije na generaciju.

Prava poslasticu na ovoj Srpskoj noći bilo je druženje Bogdana Bogdanovića, košarkaša Sakramento Kingsa sa našom publikom nakon utakmice. Izuzetno ljubazan, otvoren i neposredan, bio je pomalo i iznenadjen brojem onih koji su došli da ga pozdrave. Kada mu je rečeno da ga čeka oko 400 ljudi, nije verovao. I, zaista se videlo da je dirnut oduševljenjem sa kojim je dočekan.

– Lakše je biti na terenu, nego pred Vama. Hvala Vam što ste došli, drago mi je da Vas vidim i prenosim vam pozdrave od Nemanje (Bjelice), koji nije mogao da bude večeras sa nama. Bilo bi lepo da i Vi pozdravite Nemanju – kazao je Bogdan i usledio je veliki aplauz za Bjelicu koji nije igrao.

Morao je Bogdan da odgovara i na “teška” pitanja svojih malih obožavalaca iz SNF i Trojke, na primer gde više voli da igra, u Srbiji ili Americi. Pa je pokazao i svoju diplomatsku crtu i odgovorio da leti više voli u Srbiji, a zimi u Kaliforniji, jer ima sjajnu klimu. Saznali smo i da možemo da očekujemo da zaigra na Svetskom prvenstvu u Kini za Srbiju, da je počeo da igra košarku sa osam godina, da ne zna koliko je ukupno dao koševa u NBA, da mnogo radi i trenira, te da se u profesionalne košarkaške vode uputio sa nepunih 18 godina.

Bilo je ovo lepo veče za koje su zaslužni članovi i rukovodstvo folklornog ansambla “Kolo” i njihov predsednik Ognjen Ćorić, kao i Aleksandar Bukvić, jedan od organizatora ovogodišnjeg nastupa “Kola” na Srpskoj noći, zadužen za kontaktiranje naših navijača i prodaju karata namenjenih za ovaj dogadjaj, kao i za koordiniranje susreta Bogdana Bogdanovića i naše publike. Takodje, i mali košarkaši iz Hamiltona i Toronta i njihovi koordinatori, te svi oni koji su godinama uz “Kolo” i pomažu koliko mogu, kao što to radi Đorđo Lukić, koji je uz ovaj folklorni ansambl već decenijama.

Izvor:
Vestionline

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime