EPA/Neill Hall

Fudbalski klub Sautempton potvrdio je da je Sport Republic, čiji je glavni investitor Dragan Šolak, osnivač United grupe, u okviru koje posluju N1 i Sport Klub, preuzeo kontrolni deo u vlasništvu tog kluba. Šolak je rekao da ima veliko iskustvo u oblasti sporta i zabave i da je Sport Republic osnovan sa ciljem da kombinuje ta ekspertska znanja i donese nešto jedinstveno na tržište.

Sport Republic je investiciona firma koja se bavi sportom i zabavnom industrijom. Oni su kupili deonice koje su prethodno bile u vlasništvu Kineza Gaa Jišenga i sarađivaće sa Katarinom Liber, koja je zadržala manjinski udeo.

“Tokom protekle dve godine, zajedno sa vlasnicima deonica našeg kluba, bili smo u potrazi za novim partnerom koji će voditi klub u budućnosti. Danas smo našli savršeno rešenje. Sport Republic je grupa iskusnih investitora, sa velikim iskustvom u elitnom profesionalnom sportu. Takvu kombinaciju je veoma teško naći, ali zadovoljni smo što je postignut dogovor koji će osigurati naš klub na duže staze”, navodi se u saopštenju Martina Semensa, prvog čoveka kluba.

Šolak, inače glavni investitor konzorcijuma Sport Republic, takođe nije krio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora.

“Zajedno sa svojim partnerima, imam veliko iskustvo u oblasti sporta i zabave i Sport Republic je osnovan sa ciljem da kombinuje ta ekspertska znanja i donese nešto jedinstveno na tržište. Sautempton ima sve kvalitete koje smo tražili u jednoj velikoj sportskoj organizaciji. To je klub sa izuzetnim menadžmentom, izuzetnim razvojem talenata, timom koji igra atraktivan fudbal i koji ima posvećenu bazu navijača. Presrećni smo zbog kompletiranja ove akvizicije, što je prvi korak ka sprovođenju naše investicione strategije. Sautempton će biti temelj organizacije koju planiramo da izgradimo”, navodi Šolak.

Klub koji predvodi Austrijanac Ralf Hazenhitl je trenutno 14. u Premijer ligi.

Sport Republic je investiciona kompanija sa sedištem u Londonu, koju su osnovali Henrik Kraft i Rasmus Ankersen, inače nekadašnji direktor u Brentfordu, a čiji je glavni investitor Dragan Šolak. Vizija kompanije je da primene prave osobine i analitiku da bi pomogli fudbalskim klubovima da dostignu svoj potencijal, a ulaganje u Sautempton bi trebalo da bude samo prvi u nizu takvih projekata.

“Junajted Grupa”, koja je sada u vlasništvu investicione firme “BC Partners”, drži trenutno TV prava za prenose Premijer lige u Srbiji i regionu do kraja aktuelne sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here