Šta možemo da očekujemo od Partizana u Evrokupu?

0

Dobro poznaje Lijetuvos Ritas: Milenko Tepić igrao je nekoliko sezona u Viljnusu
 

Finansijska situacija u taboru tima iz Humske donela je nešto slabije rezultate od očekivanih, pošto je Partizan zaređao dva uzastopna neuspeha, prvo protiv Krke, a onda i protiv Cedevite. Takođe, novčani problem koji godinama muče klub, ovoga puta ograničili su sastav, te je “večiti šampion” delimično lišen zvučnijih pojačanja.

 

Lijetuvos Ritas: Gecevičius prva zvezda

Uvek nezgodni Litvanci, sa kojima će se Partizan sastati na otvaranju Evrokupa. Dva puta su osvajali ovo takmičenje, a najveća zvezda je Martinas Gecevičius. Uz rame su mu trojica Amerikanaca – Majk Mozer, koji je stigao iz Oregona, Trevis Lezli, nekadašnji igrač Los Anđeles Klipersa, kao i Bili Beron. Najveća pretnja stiže od pomenutih igrača, a brza tranzicija i fantastičan šut mogu predstavljati pravu noćnu

moru za protivnika.

Jedini koji za sada pravda uloženi novac jeste slovenački reprezentativac Edo

Murić. Od ostalih su došli mladi Grk Janis Kuzeloglu, od koga se, istina, ne očekuje puno u premijernoj sezoni, Andreja Milutinović koji je doživeo prelom prsta i novi-stari krilni centar Luka Bogdanović koji je u “sumnjičavoj” formi “parafirao” otvoreni ugovor.

 

Jasno je da je litvanski Lijetuvos Ritas glavni favorit za prvo mesto u grupi, a ne treba zaboraviti ni Banvit, koji je prošlu sezonu ligaški deo takmičenja završio na čelnoj poziciji turskog šampionata. Takođe, izraelski Hapoel iz Jerusalima, koji je sa dve ubedljive pobede započeo sezonu. Nešto manje poznati košarkaškoj publici su Krasni Oktobar i rumunski Asesoft, a njihovi rosteri uglavnom se baziraju na igračima iz SAD.

 

I šampion Srbije ima svoje adute, pre svih, Duška Vujoševića, a onda i spoj mladosti i iskustva na čelu sa Milenkom Tepićem. Jedno “jače” pojačanje donelo bi kompatibilnu celinu koja bi bila ozbiljan kandidat za najviši mogući plasma u Evrokupu. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here