pixabay.com

Prema preliminarnoj proceni, godišnja stopa inflacije u Nemačkoj je u avgustu za nijansu pala na 6,1 odsto sa julskih 6,2 odsto, saopštio je danas nemački Savezni zavod za statistiku – Destatis.

Tržišta su očekivala avgustovsku inflaciju od šest odsto.

Inflacija usluga je pala na 5,1 odsto sa julskih 5,2 odsto, a inflacija robe porasla sa julskih sedam odsto na 7,1 odsto zbog rasta cena energenata.

Kako se navodi na sajtu Destatisa, cene hrane u Nemačkoj su u avgustu porasle za devet odsto međugodišnje, a cene energenata za 8,3 odsto u odnosu na isti mesec lane.

Na mesečnom nivou je nemačka inflacija porasla za 0,3 odsto u odnosu na jul.

Godišnja stopa bazne inflacije je u avgustu iznosila 5,5 odsto, isto kao u prethodnom mesecu.

6 COMMENTS

  1. Krivo mi je što se Nemačka našla u takvoj situaciji. Hteo sam da dodam još i da je Nemačka jedna lepa zemlja.

  2. Suza, suzu goni. Tako lepa zemlja. Skoro pola miliona Srba zivi u Nemackoj. Zao mi je nekih zemljaka koji mrze Nemacku, a zive u njoj. Ako je mrzis, onda pusti bre taj mazohizam. Vrati se u nasu lepu Srbiju – i Vucicev poziv je tu. Bolje je biti siromasan u svojoj zemlji – nego nasekiran, i sa socijalom ili teskim poslom u Nemackoj. Mnogo takvih zemljaka se javljaju upravo Vestima. Dijasporo vracaj se u majku Srbiju.

  3. Blago vama sto mislite o Nemačkoj da je dobra i lepa zemlja dok platiš sve dadzbine i dnevni troškovi živiš od 1 do prvog a sto se naši hvale dizu kredite da bi došli kući i renta kat vozila da. se pokažu kako se ovde lepo živi, radi se po 12 sati imaš sat vremena pauzu,izvolite svi otvorena je granica čeka vas ta lepa Nemačka mi se u oktobru vraćamo kuci toliko o dobrom zivotu u toj lepoj Nemačkoj.Sretno svima koji dodju.

    • Vracate se jer se niste potrudili nauciti jezik i naci bolje placebe poslove,nego radite za bedne pare i onda kunate kako se ne moze u Nemackoj

  4. Makedonac kad su makedonci tukli nato vojnike po Skoplju bili su dobri ovakvim tvojim stavom pomszes samo iredentu i šiptare ,oni su nas vekovni neprijatelj,.

    Zivot u nemackoj je samo uredjen ,i nista drugo ,nema vise viska para nema štednje vec samo da se zivi .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here