Štampali nove udžbenike

0

sekretar školskog odbora: Dragan Vasiljević rodom iz sela Kožuhe kod Doboja
 

– U novu školsku godinu krećemo sa novim programom rada. Prvi smo u Švajcarskoj u školski program uveli udžbenike od prvog do osmog razreda rađene po programu za obrazovanje i vaspitanje učenika u dijaspori. Udžbenike smo nabavili preko kancelarije za dijasporu u digitalnoj formi, zatim smo o sopstvenom tošku organizovali njihovo štampanje. Udžbenici su prihvaćeni sa velikim oduševljenjem kako kod učenika tako i kod naše učiteljice i roditelja. Ove knjige od prvog do osmog razreda koštaju oko 390 švajcarskih franaka, što znači da kad podelimo na osam godina, koštaju godišnje manje od 50 franaka po učeniku – kaže sekretar školskog odbora Dragan Vasiljević i dodaje:

 

Početak 21. avgusta

Početak školske godine 2014/15 je u četvrtak 21. 8. 2014. od 18.15 do 20.00 sati. Takođe se vrši stalni upis dece u školu, a školarina je besplatna.
Školska prostorija se nalazi u (Thuraustr.30 – 9500 Wil).

– Škola u prošloj godini nije bila posećena na zavidnom nivou, pa zato apelujem na sve roditelje, da dovedu svoju decu u školu. Naša matica Srbija i pored svih teškoća sa kojima se suočava poslednjih godina i dalje nastoji da nam obezbedi besplatnu nastavu na srpskom jeziku. To vidim kao razlog više da i mi ovde pored svakih obaveza, koje nisu nimalo male, ipak ozbiljnije shvatimo srpsku Dopunsku školu i našu decu motivišemo i redovno šaljemo u školu.

 

Sastav odbora

Školski odbor Srpske Dopunske škole u Vilu sačinjava: predsednik – Milo Todić, sekretar – Dragan Vasiljević i blagajnik – Saša Marjanović sa učiteljicom Dunjom Boburov.

Vasiljević ističe da je ostvarena uspešna saradnja sa redovnom švajcarskom školom u Vilu i ocene srpskog jezika iz naše škole su priznate i od švajcarskih vlasti i unose se u svedočanstva naših učenika kao dodatni predmet, pored nemačkog i engleskog koji uče u redovnoj školi.

 

Adresa

Knjige za decu u dijaspori mogu se naručiti preko SDŠ "Sveti Sava" u Vilu. E-Mail: sds-sveti.sava-njilŽhotmail.com ili 079 776 91 34.

U razgovoru sa školskim odborom saznali smo i to, da je cilj ovog odbora, da se naša srpska deca, pohađenjem srpske Dopunske škole, pored učenja maternjeg jezika i istorije srpskog naroda aktivno međusobno druže i steknu i održavaju prijateljstva sa obe strane naše reke Drine. U školi se uči srpski jezik, istorija, geografija i tradicija srpskog naroda. Škola organizuje i kulturne kao i sportske aktivnosti. Pri školi deluje i folklorna sekcija pod imenom Ostrog, koja polako ostvaruje zavidne rezultate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here