Grad Banjaluka
Draško Stanivuković

U Nacrtu rebalansa budžeta, koji će se biti na dnevnom redu sednice Skupštine grada Banjaluka u septembru, Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, je, između ostalog, predložio i smanjenje plate funkcionerima za 25 odsto, odnosno za 1.250 KM manju platu za sebe.

Takođe, prema njegovim rečima, plata bi bila za 1.000 maraka manja predsedniku i potpredsedniku Skupštine grada Banjaluka.

– Ovo je maksimalno smanjenje koje je moguće. Vođeni smo degradacijom u sistemskoj meri pa i funkcioneri moraju pokazati revnost i posvećenost – rekao je Stanivuković.

On je istakao da je Banjaluka procvetala, što pokazuje i budžet veći za 17 miliona u osam meseci.

– Sve ijedan mogući prihod je povećan, a sve ijedan rashod je na najnižem mogućem nivou. Od tih sredstava planiramo da radimo najveći gradski park, ambulantu u Dragočaju, prevoz koji je besplatan za penzionere sa penzijom do 250 KM, za decu iz porodica sa četvoro i više dece i, prvi put, sufinansiranje privatnih vrtića – rekao je Stanivuković.

On je istakao da će se još mnogo raditi i dodao da će istorijski maksimalnu podršku dobiti i Dom zdravlja, i to u iznosu od 500.000 maraka.

Osim toga, kako je kazao, rebalans budžeta će kroz emisiju obveznica dodati još šest miliona na budžet, što je oko 172 miliona KM, a, ističe, takav budžet nije bio u prethodnih 15 godina.

– Planiramo i za put kroz Kuljane, Debeljake, Petrićevac – Motike, Priječane i za završetak puta Šargovac da izdvojimo po milion maraka. Takođe, planiramo 100.000 KM da izdvojimo i za prvo dečje igralište za decu sa poteškoćama u razvoju – rekao je Stanivuković.

1 COMMENT

  1. Je li neko veruje u ovu pricu? Rijaliti se nastavlja dok je zadruga pocela.Kockareva i Drasko ulaze u rijaliti Parovi!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here