Start sa Gibraltara ili Farskih Ostrva

0

LEPO ZA OKO: Predrag Luka u akciji

Fudbaleri Partizana igraće protiv pobednika dvomeča između gibraltarskog Linkolna i Toršavna sa Farskih Ostrva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, od kojeg se i uključuju u takmičenje kao predstavnici Srbije.

Premijera 15. ili 16. jula
Prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona igra se 1. ili 2. i 8. ili 9. jula, a Partizan će sa nastupima početi u drugoj fazi, čiji su mečevi na programu 15. i 16, odnosno 22. i 23. jula.
U prvoj utakmici Partizan je domaćin na stadionu u Humskoj.

 

Čukarički u Andori
Srbija će imati tri predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a Čukarički kreće od prve kvalifikacione runde, u kojoj je kao nosilac za rivala dobio Santa Džuliju iz Andore, kojoj će najpre gostovati, a onda joj biti domaćin.
Utakmice uvodnog kola kvalifikacija igraju se 3. i 10. jula.

Partizan, koji je na žrebu odmenio Crvenu zvezdu, šampiona naše zemlje kojeg je UEFA izbacila iz evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja, bio je svrstan među povlašćene timove i to u Grupu 2, u kojoj je za rivale mogao da dobije još i švedski Malme, islandski Rejkjavik, velški Nju Sejnts i severnoirski Kliftonvil.
Žrebom je, ipak, odlučeno da crno-beli za rivala dobiju pobednika pomenutog dvomeča.
Ukoliko ne bude velikog iznenađenja, Partizan će plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona tražiti na Farskim Ostrvima. HB Toršavn je apsolutni favorit u duelu sa amaterskom ekipom Linkolna sa Gibraltara.
Toršavn važi za najuspešniji klub Farskih Ostrva, osvojio je 22 titule državnog prvaka, šest u ovom veku, a poslednju posle tri godine čekanja. Osim toga, HB ima čak 26 pehara namenjenih pobedniku Kupa, ali na međunarodnoj sceni ne predstavlja opasnost, o čemu svedoči podatak da je u kvalifikacijama za Ligu šampiona najdalje stizao upravo do druge eliminacione runde, gde je poslednja tri puta i eliminisan.
HB igra na stadionu Gundadalur, drugom najvećem u zemlji, čiji je kapacitet 5.000 sedećih mesta.
Jednako uspešan na svom podneblju je i Linkoln, osvajač 20 titula šampiona Gibraltara. Čak 12 uzastopnih. A ovo mu je prvo učešće u evropskim kupovima, pošto je Gibraltar tek prošle godine od UEFA dobio fudbalsku nezavisnost i stekao pravo da samostalno učestvuje u internacionalnim takmičenjima, iako Španija, na čijoj je teritoriji, to pokušava da ospori.
 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here