Stefanović najavio: Proveravaćemo imovinu svih u policiji

0

Fonet/MUP Srbije
Neće biti pošteđenih: Provera imovine svih zaposlenih, pa čak i direktora policije, najavio Stefanović
 

– Meni je žao što nekim ljudima teško pada što imam dobru saradnju sa direktorom policije, mi imamo dobru saradnju, radimo dobro i policija postiže dobre rezultate – rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija.

On je precizirao da novi Zakon o policiji predviđa uvođenje testa integriteta, ali i veća ovlašćenja Sektora unutrašnje kontrole.

– Sve što budem mogao u skladu sa zakonom da preduzmem, a da utvrdimo da li je neko u policiji stekao imovnu protivno zakonu, apsolutno ću to uraditi – istakao je Stefanović.

Dodao je da se on retko meša u rad policijskih službenika i da to obično uradi "kada nešto nije u skladu sa najboljom praksom", zbog čega, kako je naveo, dolazi i do smena u policiji.

– Promena u policiji nije tabu tema, menjamo ljude i menjaćemo ljude i kada ja ne budem ministar, jer to je prirodan proces – kazao je Stefanović i naglasio da javna služba nikome nije zagaratovana, već da se jedno računaju ostvareni rezultati.

Upitan o izboru novog direktora granične policije, on je odgovorio da će on uskoro biti izabran, a da dosadašnjim kandidatima nisu bili zadovoljni, jer se traži čovek koji će umeti da se izbori sa svim izazovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here