Komemorativni skup povodom smrti Predraga Simića

0

Fonet/A. K.
Odlazak Predraga Simića je težak gubitak za celu akademsku zajednicu Srbije: Ilija Vujačić
 

Dekan FPN-a Ilija Vujačić rekao je na komemorciji da odlaskom Simića ostaje praznina ne samo za Fakultet već i za celu akademsku zajednicu Srbije, državu i društvo.

– Bio je erudita, intelekutalac, naučnik, pedagog, miljenik medija, uvaženi član akademske zajednice, razborit i dostojanstven sagovornik – rekao je dekan FPN.

Vujačić je rekao da je Simić doprineo međunarodnoj saradnji Srbije, ali i podizanju ugleda FPN u regionu i svetu.

Generali sekratar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je da je Simić ostavio značajan pečat u srpskoj diplomatiji i da je njegov gubitak najveći za porodicu, ali i za Ministarstvo, političku i javnu scenu.

– Ministarstvo spoljnih poslova je na Simića trajno računalo, da bude predstavnik kada se donose najznačajnije odluke, prepoznat je kao nezamenljiv i njegov odlazak je nenadoknadiv gubitak – rekao je Odalović.

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro rekla je da je Simić za vreme mandata ambasadora u Francuskoj doprineo unapređenju dobrih odnosa dve zemlje koje je nastavio da razvija i po povratku u Srbiju.

Na komemorativnom skupu je pročitano i pismo saučešća ministra spoljnih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka, koji je napisao da je Simić bio izuzetan čovek koji je svoj život posvetio modernizaciji zemlje i zalagao se za njen put ka EU.

Simić će biti sahranjen danas (22. januara) u 14.30 na Novom groblju u Beogradu.

Komemoraciju su prisustvovali ambasadori Nemačke, Kine, Slovačke, Francuske, Turske, Irana, profesori, studenti, porodica i prijatelji.

Predrag Simić iznenada je preminuo 20. januara u Beogradu u 61. godini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here