Stefanović: SNS je pojeo sam sebe

0

Praviće nas od gline da bi mogli da nas mrze: Borko Stefanović
 

"SNS i njeni funkcioneri i ništa drugo i ne rade, pošto nema bilo kakvih rezultata u državi osim njihovih neispunjenih obećanja, rasta inflacije i nezaposlenosti, nedostatka investicija, smanjenja plata i penzija, pošto nema rezultata oni samo prave, kroz izrazito agresivnu retoriku, neprijatelje kojima se hrane", rekao je Stefanović povodom pisma funkcionera SNS i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

 

On je kazao da je stvaranje neprijatelja jedina i apsolutna politika SNS, jer ako nema neprijatelja ne postoji svrha postojanja SNS za koju je rekao da je "tipičan kvazi-revolucionarni projekat koji je pojeo sam sebe u okviru kvazi-revolucije koju su sproveli rušeći takozvane žute".

 

"Pošto više nema šta da ruše napraviće nas od gline ako treba samo da imaju koga da mrze i da napadaju. Ponavljam, mi ne mrzimo bilo koga, naša politika nije zasnovana na mržnji, ne želimo ničiju glavu ni politički ako hoćete, pošto u tim kategorijama ne pričamo, a kamoli bukvalno", rekao je Stefanović.

 

Miloš Vučević je nedavno u pismu pozvao Predsedništvo SNS da stane uz svog lidera Aleksandra Vučića u borbi za promene i naveo da ne može i neće da prihvati da se Vučić ostavi da se sam bori protiv svih. U pismu je, između ostalog, poručio da je njegov utisak da tajkuni i političari iz DS žele samo jedno, "to je, glavu našeg predsednika" Aleksandra Vučića.

 

"Nadam se samo, u političkom smislu", naveo je Vučević u tom pismu članovima Predsedništva SNS.

 

Borislav Stefanović je kazao da razume želju gradonačelnika Novog Sada da popravi svoj odnos s predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, ali da ne razume da to radi na neprimeren način.

 

"Ne znam šta je sledeća stvar, da nam stave trake oko ruke i da nas zatvore u žicu, to meni prosto ide u tom pravcu. Uz to naravno da prebrojavaju ko je jeo tri puta, ko je jeo dva puta. To je ono kako vide Srbiju, to je budućnost u koju oni veruju, sa ugušenim medijima, ugušenim slobodama i takvom retorikom neverovatnog stvaranja neprijatelja tamo gde ih nema", naveo je Stefanović.

 

On je rekao da je SNS politički protivnik DS, a ne neprijatelj.

 

"Mi smo politički protivnici, mi nismo neprijatelji. U ovoj zemlji nema neprijatelja. Svi radimo u istom cilju zato što jednako volimo ovu zemlju, a to što ne volimo vašu politiku jer mislimo da je katastrofalna i to što mislimo da ste upropastili ovu zemlju za dve godine to je naš politički stav i to je stav sve više građana Srbije koji su sada najjača opozicija ovom režimu", poručio je Stefanović.

 

On je dodao da je za SNS bolje da o tome misli nego što fabrikuje i stvara afere i skreću pažnju s katastrofalne ekonomske situacije u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here