Tanjug

Stejt department pomno prati situaciju u vezi sa inicijativom Generalštaba Vojske Srbije o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka, prenosi Kljan Kosova.

Stejt department navodi da SAD ostaju posvećene regionalnoj stabilnosti.

“Videli smo ove izveštaje i pomno pratimo situaciju. Ostajemo posvećeni regionalnoj stabilnosti i ohrabrujemo zemlje regiona da budu transparentne u vezi sa svojom unutrašnjom bezbednosnom politikom”, stoji u pisanom odgovoru toj televiziji.

20 COMMENTS

      • NA VESTI ONLINE ima PUNO albanske TROLOVI STO HÄSE PRESTAVLJAJU SA SRPSKA IMENA DA PRAVE NERED ALBANCI USPELI DA 2023 DA NAUCE KAKO TRANSLATER SE KORISTI

  1. Sad sam se zabrinuo što pomno pratite situaciju, vršljate po ovoj zemlji kao da je napušteno dvorište i sve što radite, radite na štetu ovog naroda, kao da vam nije bilo dosta istorije da ko god je udario na Srbe, morao je propasti, pa Vam ni to nije dovoljno i dalje sprovoditi plan cepanja i uništenja ove zemlje i naroda Srbskog! Ajde se više opametite i samo se sklonite od nas, ne mora da nam pomažete, samo prestanite raditi na našem i svom uništenju!!!!

    • Prava Realnost je da kada su god udarali na Srbe nas je bilo uvijek manje i manje,ali dobro mi to smatramo pobjedom ok.Smatramo pobjedom i kada su nam postavili Dodika u Republici Srpskoj koji je pristao na ukidanje Vojske Republike Srbske,a sada sam Dodik ima budzet od 56 miliona maraka,sto je poznato javnosti,a mozda uzima i duplo vise.Ocekivati je da ga postave i za Kralja u Republici Srbiji,tako da bi on ukinuo i Vojsku Srbije.

  2. A to sto oni nisu transparentni sa svojom takvom politikom to nije bitno. I od kad to Ameriku brine sigurnost nekog drugog regiona? Njih su do sada uglavnom brinuli njihovi licni interesi.

  3. Ma nemojte nam reci , vi ste zabrinuti zbog vracanja Vojnog roka u VS , a Srbija ne treba da bude zabrinuta zbog vaseg letenja iznad Republike Srpske juce ???? wow Licerje USA nemoze da se izmeri ni vagom za krupnu stoku!

  4. Sa kojim pravom pratite to stop pratite? Bavite se svojim problemima. Nas ne dirajte. Ako nas budete cackali…..

  5. Samo dobrovoljno služenje vojnog roka. O tome da se izjasne mladi a ne njihovi očevi dedovi. Tu se vidi patriotizam. Patriote su se odazvale i na mobilizaciju a ostali se krili razbežali dezertirali. Nikad te podatke niko nije izneo.

  6. Не требс никакво мољакање увести зскн обавезно служење војног рока 4 или 6 месеци да се упознају по весу са техником да науче обавезе заповести послушања дисциплине све то ће бити на корист и у војсци и за живот уопште.Дао Бог да крене што пре.Амин.

  7. Само ви пратите, док вам не падне мрак на очи ! – Амери. Без вас би свет био лепши, јачи и паметнији !

  8. На жалост они су још увек главни на овоме свету..
    Они су нам узели КиМ.
    Њихови људи су на челу Србије.
    Ако хоће,сменили би властелу у Србији истог момента.

  9. Ovde nije vest da oni prate šta se radi u Srbiji (to rade oduvek) – ovde je vest da “ohrabruju transparentnost u vezi sa bezbedonosnom politikom” – meni je to sasvim ok. Srbija nema šta da krije jer ne želi rat, već jaku vojsku obzirom da je neutralna – problem Kosova i Metohije će se rešiti mirnom primopredajom teritorije srpskoj vojsci uz povlačenje NATO pakta posle razoružavanja Kurtijevih ekstremista – to sada postaje sve jasnije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here