Stigla pomoć u Timočku Krajinu

0

Pomoć iz Austrije: Prva pošiljka za Timočku Krajinu
 

Prikupljali su namenski finansijska sredstva za nabavku najpotrebnijih artikala, što će biti utvrđeno na licu mesta u razgovoru sa predstavnicima opština i mesnih zajednica koje su najviše pogođene.

Ideja je da se sve potrebno, ukoliko je moguće, nabavlja u Srbiji.  Posle prvih sedam dana i relativno slabog odziva kada je sakupljanje novca u pitanju, održan je još jedan sastanak u prostorijama društva "Stevan Mokranjac" iz Beča.

Uzevši u obzir skromne novčane donacije, dogovoreno je da humanitarci Stevan Raducić iz Slovenske unije i Srećko Keserić, ipak, krenu put Timočke Krajine sa prikupljenim sredstvima u robi – higijenskim artiklima, hranom u konzervama i slično.
Najveći deo humanitarne pošiljke obezbedio je Dragan Filipović (klub Ostrog iz Inzbruka), a teretno vozilo sa svim troškovima prevoza je na raspolaganje stavila firma Solution Transport iz Beča.

U svakom mestu koje bude bilo posećeno, pored podele prikupljene pomoći, biće evidentirana realna potreba za najnephodnijim artiklima i na osnovu toga potražena ponuda u samom regionu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here