Printsceen
Ivan Jegorović

Delo „Od Mišara do Košara“ autora Ivana Jegorovića nedavno se pojavilo u izdanju biblioteke „Vlada Aksentijević“, a naprečac osvojilo je čitaoce. Reč je o delu, koje povezuje sve ratove i stradanja srpskog naroda. Posebno interesovanje, autor je probudio kod mlađe čitalačke publike, što ga posebno raduje, jer smatra da našu istoriju moraju svi znati, a posebno mlađe generacije. Zbog velikog interesovanja i odziva čitalačke publike, u toku je štampa novog tiraža.

Upitan šta je bio početni ili ključni motiv za nastanak „Od Mišara do Košara“, čiji i sam naziv mnogo govori i obećava ozbiljnost dela, autor je stavio akcenat na heroje, koji su dali život za Srbiju, kao primer budućim pokolenjima kako se voli i štiti domovina.

– Smisao ove knjige jeste da Vas podstakne da već danas počnete da unapređujete svoje znanje bar o srpskoj istoriji, ako ne i o svetskoj. Vremena se menjaju, samo je istorija večna. Ova knjiga biće večiti podsetnik koliko je naša Srbija nepobediva. Želja mi je da se mladi i kroz moju knjigu upoznaju sa našom istorijom i da zajedno ne dozvolimo da se neke stvari ponove – istakao je Jegorović.

Ivan Jegorović

Peta knjiga Ivana Jegorovića posvećena je usnulim herojima, koji su život dali za otadžbinu i govori o ozbiljnoj društvenoj, ali i moralnoj odgovornosti pojedinca i to kroz vremenske razlike, a ujedno i sličnosti istih epoha jednog istorijskog razdoblja, koje ne smemo i ne možemo da zaboravimo, a upravo je tu ova „pisana reč“ da nas podseti i udalji od zaborava.

– Za razliku od prethodnih knjiga, koje su nastale iz mog pera, osnovni motiv za pisanje ovog dela bila je ljubav prema našoj istoriji, koju sam i pisanom rečju želeo da otrgnem od zaborava. Dugo sam se kanio da počnem sa pisanjem, velika je to odgovornost bila, pročitao sam bezbroj istorijskih knjiga, interesantnih, ali svakoj je nekako nešto sitno falilo. To sam upravo obradio u svojoj knjizi i ostao veran svom stilu pisanja i kad je i ova, istorijska tematika u pitanju – naglasio je autor.

Ivan Jegorović

Na poslednjim stranicama čitaoce čeka Recenzija, prof. Sretena Jovanovića, koja najvernije govori o samom delu, ali i o autoru jer pisanje ovakvog dela je veliki izazov i odgovornost prevenstveno za pisca, jer je reč o delu, koje je povezalo u jednu celinu najznačajniji period srpske istorije.

Autor poručuje čitaocima da „Od istorije učimo da od istorije ne učimo“ kako je davno rekao Hegel. Knjiga „Od Mišara do Košara“ je tu, pa sami procenite. Možda je sve bilo baš ovako. Možda je ponešto i drugačije.

1 COMMENT

  1. Да, веома је значајно да се коначно сазна истина о свим срским ЈУНАЦИМА од Мишара до Кошара! И о забрањеним – припадницима Југословенске војске у отаџбини чији је командат био генерал Драгољуб Дража Михаиловић!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here