EPA/Yuri Kochetkov

Rusija će uskoro proizvesti bespilotno oklopno vozilo “Zubilo” za jurišne jedinice.

To su saopštili Sputnjiku u pres-službi kompanije sagovornici iz fabrike Remidzelj, proizvođača oklopnih vozila.

– Ove godine će na našem štandu na forumu “Armija” premijerno biti prikazano oklopno vozilo “Titan” za specijalne snage i bespilotno vozilo sa zvučnim nazivom “Zubilo” (sekač) – navedeno je.

Druge funkcije se odnose na snabdevanje municijom, transport tereta i ranjenika i punjenje radio stanica i kvadrokoptera.

“Titan” je vozilo koje će štititi vazdušno-desantne jedinice, obaveštajne i specijalne jedinice.

Fabrika Remidzelj je osnovana 1978. godine u gradu Naberežni Čelni u Tatarstanu. Kompanija proizvodi oklopne automobile Tajfun, Tornado i Vistrel.

Međunarodni vojno-tehnički forum “Armija-2023” će se održati 14-20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru Patriot, na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka.

Učešće su potvrdile vojne delegacije iz više od 60 država. U okviru naučnog programa foruma će biti održano više od 300 događaja na temu razvoja oružanih snaga, odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije i međunarodne vojno-tehničke saradnje.

Forum će 15-17. avgusta biti otvoren za eksperte, inostrane delegacije i za održavanje naučnih događaja, dok će javnost moći da poseti forum 18-20. avgusta.

11 COMMENTS

  1. Poznato je da su Rusi što se tiče tehnike u samom svjetskom vrhu ( Moskvitach Lada) pa tako da ja uopće ne sumnjam u uspjeh ovog projekta. 🤣🤣🤣

    • Ni ja sigurno su povadili elektroniku iz ves masina zapadne proizvodnje.Napravice neki prototip (atrape) da pokazu na vojnoj paradi.

    • Pogledaj novu Ladu, a naročito novi Moskvič džip. A što se tiče vojne tehnike, pogledaj malo šta se dešava u Ukrajini

  2. Uvek neki “ruski sekaci”, supersonicne rakete, nevidljivi projektili, cuda od oruzja koja ce da zatresu celi svet….i ? I nista. Pate se sa Ukrajinom evo vec drugu godinu, a imaju 160 miliona stanovnika vise od Ukrajine.? Bacaju bombe kao i Medvedev, Zaharova, Peskov….Sramota da jos nisu pobedili.

    • Imaju oko 80 miliona stanovnika više od Ukrajine, a za tvoju inf. ukrajinska vojska je najjača u Evropi, ne računajuću Rusiju. Sa druge strane, Ukrajinu pomažu USA, EU, kompletan NATO, oko 50 zemalja..

  3. Ne razumes ti taktiku iscrpljivanja I izazova
    Daj da vidim sta ima I ate I Koliko PA cu da vas pobedim

  4. Rusi stede i sebe i jadne Ukrajince koji su jednostavno gurnuti u rat. Ne znam koja je pamet potrebna da odbacis dobar sporazum sa Rusima i na kraju udjes sa njima u rat koji jednostavno ne mogu da dobiju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here