Nekadašnji košarkaš zna šta Srbija mora da uradi da bi imala uspeha na ovogodišnjem FIBA Svetskom kupu u Kini.

Bivši košarkaš Predrag Stojaković je u razgovoru za FIBA otkrio kakva su njegova očekivanja na predstojećem prvenstvu u Kini. Srbija će imati dosta talentovanih košarkaša u Kini, sa vodećim igračima iz NBA. Biće i vatrenih takmičara kao što su zvezde reprezentacije Dragan Milosavljević, Miroslav Raduljica i Stefan Jović.

– Kod momaka kao što su Bogdan Bogdanović, (Nemanja) Bjelica, (Miloš) Teodosić, (Nikola) Jokić i svi ostali, možete ići daleko u konkurenciji i doneti nešto kući. Oni predstavljaju jedan od najboljih timova na svetu – rekao je Stojaković.

Naravno, postoji jedna velika razlika između 2002. kad je Stojaković igrao na Svetskom prvenstvu i 2019. godine je da će ovogodišnji događaj imati 32 tima – kad je Stojaković pobedio sa Jugoslavijom, Svetsko prvenstvo je imalo 16 timova. Ako Srbija završi u prva dva kruga prve runde, moraće da pređe sa grupom C i da dobije top-2 finale u grupi J drugog kruga da bi napredovala u četvrtfinale.

– Takmičenje će biti toliko interesantno kao što mnogi timovi mogu doći do prvih mesta i boriti se za medalju i za titulu. Timovi poput Francuske, Kanade, Litvanije, ali i Australije i Španije, na primer, mogu doći do prva tri mesta i imati vrlo dobar plasman u Kini – rekao je on.

Kako kaže, na turniru će biti dosta dobrih selekcija.

– Interesantno je videti kako konkurentnost u svetu košarke raste toliko. Nema više lakih mečeva i skoro svaki tim može da ide u nokaut fazu i ima odličnu završnicu. Favoriti će morati da budu pažljivi i da igraju na visokom nivou – istakao je bivši košarkaš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here