Sudbina u 13 zrna pasulja

0

Kako doskočiti usudu, kako ugrabiti svoje parče sreće, kako namaći dovoljno para i zdravlja, kako opstati u svetu gde je čovek čoveku nevolja i da li je to magija, prokletstvo ili zlehuda sudbina?

 

Proricanje budućnosti je staro koliko i ceo svet, a smenjuje se samo stil: bacanje kostiju od pileta, gledanje u kamenčiće, 13 zrna pasulja, kristalnu kuglu, visak, dlan, karte, bilo da su tarot, ciganske ili one obične za poker. Parapsiholozi, vidovnjaci, proroci, futuristi, beli magovi, vizionari, kako god da se zovu, jedini su stručnjaci s tapijom na budućnost, a kako raste kriza, tako i ljudski rod sve teže izlazi na kraj sa svojom sudbinom, pa mu je potrebna pomoć da joj nekako stane na rep!

 

Ana M. iz Pančeva otkriva sudbinu samo pušačima! Ona ima poseban dar da iz pepela cigarete pročita događaje koji se spremaju da strefe nedužnog čoveka iz čista mira. Sudbina se tako može sakriti i u duvanu, ali se na tome ne zaustavlja.

U narodu se veruje da ni priroda nije imuna na proroštva. Znaci neba ukazuju na krupne zemaljske događaje, pa je Vitlejemska zvezda najavila rođenje Isusa Hrista. Mnoge nacije veruju da pomračenje sunca nije dobro za državu, a pojava komete je čista propast za vladare i znamenite ličnosti.

 

Kod Srba se još verovalo da zvezda padalica znači da je neko utekao iz zatočeništva i da o tome ne treba pričati jer će begunac biti uhvaćen. Znaci sa zemlje su manje ubojiti od nebeskih. Ubod pčele predskazuje navalu strasti, a kad gliste "mlogo" izlaze iz zemlje, strefiće nas nevreme.

 

Najpoznatiji srpski proroci Tarabići, Miloš i sinovac mu Mitar, obojica nepismeni, živeli su u Kremnima u 19. veku. Dok je Miloš do svojih vizija dolazio na neobjašnjiv način, Mitar je budućnost saznavao od stričevih kasnonoćnih ukazanja.

 

Onda je prošlo 100 godina da bi se pojavila čitava četa proroka u regionu ratnih 90-ih godina. Pred sam rat na nekom od TV nedeljnih popodneva poštom se slao otisak dlana koji bi onda bio čitan pred celim jugoslovenskim auditorijumom.

Za dodatnu analizu čitačica budućnosti je predlagala da se pošalje i otisak stopala! Valjda je i tu sudbina ostavila zapis.

 

 

Poker s anđelima

Poslednji hit u Evropi su takozvane anđeoske karte. Ima ih više vrsta i različitog su dizajna. Uz njih obavezno ide priručnik o upotrebi, a na svakoj karti je slika anđela i poruka "anđeoske ljubavi".

 

Svakog dana treba izvući jednu kartu, razmišljati o njenom sadržaju i tako živeti. Karte je osmislila Dorin Virtju, jedna od najpoznatijih svetskih vidovnjakinja, koja tvrdi da ove karte pomažu tako što privlače "samo božansku energiju i ljubav" i povezuju nas s anđelima, duhovnim vodičima i ostalim pomagačima s one strane.

 

Reklamiraju se kao karte "koje prenose poruke naših anđela". Cena ovog druženja s anđelima kreće se od 20 do 55 evra.

Milja Vujanović, Kleopatra, Zorka i Ljubiša Trgovčević okupirali su srpsku televiziju i postali glavne medijske zvezde, a čak 150 emisija proročanskog karaktera vrtelo se na programima radija i televizije u Srbiji. Cena proricanja sudbine se u jednom trenutku u Srbiji popela i na 500 DM, što je iznosilo nekoliko mesečnih plata, dok je samoproklamovana kraljica svih srpskih proroka Kleopatra, naplaćivala i dvostruko.

 

Pričalo se da je i Mirjana Marković, supruga Slobodana Miloševića, u društvu biznismena Bogoljuba Karića išla čak u Indiju, da joj guru "sve pogodi". Mira Marković je u Beogradu imala svoju privatnu proročicu, a čak je i Generalštab JNA imao svoje vidovnjake.

Najčešće metode bosanskih proročica su gledanje u šolju, karte ili pasulj sa 12 belih zrna i jednim crnim. Neke interesuje budućnost braka, neke fakulteta, a neke zanima i kako se završava TV serija.

 

Jedan od najpoznatijih vidovnjaka je Mevludin Duvančić, koji često sarađuje s bosanskom i hrvatskom policijom pri otkrivanju nestalih osoba. Poznat je po nadimku Bosanski Nostradamus, a on sebe naziva parapsihologom. Prognozirao prošle godine saobraćajnu nesreću pevaču Halidu Bešliću, ali i Ceci Ražnatović – novog dečka.

 

U Makedoniji su popularni gatara Baba Dosa i prorok Deda Petko koji na licu mesta presreću nečiju budućnost. Gatanje je legalizovano u Skoplju kada je bivši premijer Ljupčo Georgievski zaposlio proročicu Minu. Jedna od najpoznatijih proročica u BiH, izvesna Mara gatara, žena je koju posebno cene makedonske estradne zvezde kako bi saznale svoju sudbinu.

 

Verovao mu i Franjo Tuđman: Damjan Peranić

Riječki vidovnjak Damir Peranić za sebe tvrdi da je jedini vidovnjak kojem je verovao Franjo Tuđman. Damir se u Banskim dvorima obreo 1991. u nekoliko navrata, a Tuđman se interesovao samo za sudbinu države, za svoju porodicu se nije raspitivao. Hrvatski predsednik nikad nije propustio da pita Damira za cenu, a pošto je vidovnjak odbio da primi novac, za uspomenu je dobio Tuđmanove knjige s posvetom.

Da proroštvo ide u korak sa tehnološkim dostignućima pokazuje Internet. Na raznim magijskim sajtovima nudi se onlajn proricanje iz kristalne kugle.

 

Čovek treba udahne duboko, smiri se, razmisli, usmeri energiju na željeno pitanje, te nakon jednog minuta potpune čistote srca pređe strelicom preko centra magičnog kristala. Kugla odgovara: "smeši se sreća, vidim nesreću", a najzanimljiviji odgovor je "ne mogu odgovoriti na to pitanje". Na istom sajtu se nudi i kabala čitanje preko imejla ili telefona. Cene se kreću od 35 do 125 dolara.

 

Stručnjaci tvrde da je bekstvo u proročanstva zapravo beg od stvarnosti, jer je nervoznom čoveku pod stresom potreban odušak. Neki psiholozi čak tvrde da vidovnjaci u stvari imaju sposobnost da iz podsvesnog znanja osoba koje su oko njih pokupe informacije.

 

To je neka vrsta telepatije i nekakav delimičan uvid u buduća zbivanja. Dok je nauka u nedoumici da definiše natprirodne sposobnosti nekih ljudi, dve najveće svetske religije, islam i hrišćanstvo, odbacuju svaki vid proroštva, nazivajući ga gatanjem i delovanjem "zlih sila".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here