Švajcarski kantoni drhte od Bokija!

0

Almir Ćulum Boki: Vođa "Junajted tribjunsa"
 

Šta sve ovo znači? Švajcarski listovi "Zontag cajtung" i "L tan" tumače da je reč o "osvajačkim ciljevima" grupe "Junajted tribjuns" koja je održala svoje prvo okupljanje u Švajcarskoj početkom marta u mestu Vil u Sen Galu. Organizacija je, po navodima "Zontag cajtunga", otvorila zatim ogranke u kantonima Cirih, Bazel, Sen Gal i Arau.

Prema svemu sudeći švajcarska policija je na Jutjubu pažljivo odslušala muzički klip "Junajted tribjunsa". Mediji prenose policijske podatke da je grupu 2004. godine u Bad Virtenbergu u Nemačkoj osnovao bivši bokser iz Bosne Almir Ćulum, zvani Boki, i da su njeni članovi uglavnom izbacivači iz noćnih klubova, ljubitelji bodi-bildinga i borilačkih veština.

 

 

Pomirenje u Bosni

Pomirenje bandi u Sanskom Mostu
 

Nemački list "Bild" objavio je fotografiju koja je bila iznenađujuća za javnost u toj zemlji, a prikazala je, kako stoji u "Bildu", trenutak pomirenja članova dve suprotstavljene motociklističke bande, "Anđela pakla" i "Junajted tribjunsa".
Fotografija je nastala u jednom noćnom klubu u Bosni, pretpostavlja se u Sanskom Mostu.

Pokušavajući da svojim čitaocima pruže neke detalje o grupi "Junajted tribjuns", koja navodno namerava da otvori filijale u Švajcarskoj, "Zontag cajtung" je potražio mišljenje nemačke policije.

– Slični su Anđelima pakla, ali bez motora – rekao je novinarima Ulrih Hafner, portparol nemačke policije iz Bad Virtenberga. "Junajted tribjuns" sami za sebe kažu da su "bratstvo". Njihov je slogan: "Neka nas Bog sačuva od naših prijatelja, sa neprijateljima ćemo se sami obračunati."

Za nemačku policiju reč je bez ikakve sumnje o kriminalnoj grupi. Njen šef Almir Ćulum, poznat po nasilju i "ljubavi prema ferariju", upravljao je sa više javnih kuća u Filingen-Šveningenu dok ga nemačke vlasti 2009. godine nisu proterale u Bosnu. "Zontag cajtung" navodi da je za Ćulumom raspisana međunarodna poternica i da on danas izgleda živi u Sanskom Mostu u BiH.

– Pripadnici grupe aktivno se bave trgovinom ljudima, drogom i oružjem. Ne priznaju ničiju vlast i nemaju nikakve političke zahteve. Zanimaju ih samo novac i moć – kaže Ulrih Hefner.

 

Policija je budna

Švajcarska policija redovno prati aktivnosti gangova motorista i sličnih grupa među kojima i "Junajted tribjunsa". "Zontag cajtung" prenosi saznanja federalne švajcarske policije da su sve aktivnije grupe koje dolaze sa juga Nemačke.

 

Pripadnici gangova najčešće su švajcarski državljani, ali su "u porastu državljani država sa Balkana i iz Turske". Švajcarska federalna policija ocenjuje da ove organizacije i njihovi međusobni obračuni predstavljaju pravi "rezervoar nasilja".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here