Posle završetka grupne faze u Ligi šampiona i dva meseca zimske pauze u najelitnijem takmičenju, počinje nokaut faza u kojoj su svi timovi iz popularnih “liga petice”. 

Za “ušati trofej” tako će se botiri čak četiri španska tima, i to, Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid i Valensija, kao i četiri engleska tima,Mančester siti, Liverpul, Čelsi i Totenhem.

U konkurenciji za titulu su i tri ekipe iz Serije A, Juventus, Napoli i Atalanta, tri iz Bundeslige, Bajern Minhen, Lajpcig i Borusija Dortmund, kao i dve francuske ekipe – Pari Sen Žermen i Lion.

Mečevi koji se igraju ovog utorka jesu Atletiko – Liverpul i Dortmund – PSŽ.

ATLETIKO – LIVERPUL

Kada je reč o popularnim Redsima, oni večeras gostuju Atletiko Madridu, koji sa klupe predvodi Dijego Simeone. Svakako, težak izazov za Engleze, naročito jer će Čolo učiniti sve da zaustavi trenutno najmoćniji i najdominatniji tim Evrope.

Takođe, Atletiko neće računati na “čudo od deteta” Žoaa Feliksa, Povedu i Tripijea, Redsi na Klajna i Šaćirija, a zanimljivo je da su Englezi bolje čuvali mrežu u prethodno vreme, iako je Atletiko po tome poznat. Jorgandžije su samo tri puta ostale bez primljenog gola u poslednjih 10 mečeva, Englezi imaju sačuvanu mrežu u 12 od poslednjih 16 utakmic

BORUSIJA DORTMUND – PSŽ

Sa druge strane, popularni Milioneri iz Dortmunda dočekuju PSŽ koji je na poslednjih 6 gostovanja u Ligi šampiona upisao čak 4 poebede i dva remija, bez poraza.

Parižani imaju veliki motiv da dođu do samog kraja takmičenja i uključe se za borbu, i eventualno, osvoje trofej koji nikada nisu podizali u svojoj istoriji.

Uložene su vrtoglave sume novca, a pritisak navijača i vlasnika na preplaćene fudbalere da “urade nešto” je sve veći.

 

Tako će nasuprot Nejmaru i Embapeu, glavna pretnja biti mladi Haland, drugi strelac takmičenja. Norvežanin je sa 8 golova u dresu Red Bul Salcburga pokazao okliko može u eliti, pa bi novim golovima eventualno i na pravom mestu liste strelaca mogao da ugrozi Levandovskog iz Bajern Minhena.

Obe utakmice igraju se u 21.00, u sredu se igraju Atalanta – Valensija i Totenhem – Lajpcig, naredne nedelje se igraju mečevi Real – Siti, Čelsi – Bajern, Lion – Juventus i Napoli – Barselona.

Kada je reč o brojkama, šest ekipa je neporaženo, PSŽ, Mančester Siti, Napoli, Barselona, Juventus i Bajern, dok je maksimalan u grupnoj fazi sa svih šest pobeda bio samo tim iz Minhena.

Sa 24 postignuta pogotka Bajern je bio najefikasniji, dok je Pari Sen Žermen tim sa najboljom odbranom u ligi, s obzirom da su primili samo dva gola, oba od Real Madrida u glavnom gradu Španije.

Raspored utakmica nokaut faze Lige šampiona: 

Atletiko Madrid – Liverpul 18.02, revanš 11.03.

Borusija Dortmund – PSŽ 18.02, revanš 11.03.

Atalanta – Valensija 19.02, revanš 10.03.

Totenhem – Lajpcig 19.02, revanš 10.03.

Čelsi – Bajern 25.02, revanš 18.03

Napoli – Barselona 25.02, revanš 18.03

Real Madrid – Mančester siti 26.02, revanš 17.03.

Lion – Juventus 26.02, revanš 17.03.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here