Vesti

Kolo srpskih sestara „Majka Jevrosima“ je u nedelju, 24. septembra, ove godine, svečano proslavilo slavu, Malu Gospojinu pri hramu Svete Trojice u Branzviku, stoji na zvaničnoj fejsbuk stranici Mitropolije.

Tom prilikom je svetu liturgiju služio episkop australijsko-novozelandski Siluan uz sasluženje sveštenstva i svešteno-monaštva Melburško – adelajdskog arhijerejskog namesništva.

Na liturgiji je odgovarao mešoviti hor ovog hrama, a u oltaru prisluživali su čtečevi iz ovog namesništva.

Vladika je osvetio slavsko žito i prelomio slavski kolač. Domaćica slave za ovu godinu bila je sestra Milka Damjanac, a za sledeću godinu se primila sestra Jelka Popić.

Tokom liturgije vladika Siluna je govorio na temu jevanđelja i praznika.

Kako se tog dana praznovao starac Siluan Atonski, nebeski zaštitnik episkopa Siluana, arhijerejski namesnik melburški protojerej-stavrofor Petar Damnjanović je, u ime parohijana ovog hrama predao prigodan poklon vladici, rezbareni ručni krst.

Nakon liturgije, mnogobrojni vernici i sveštenstvo se okupilo na trpezi ljubavi, koju je Kolo srpskih sestara na čelu sa predsednicom Verom Кilibardom.

U ime prisutnog naroda episkopa je, prigodnim rečima, pozdravio starešina hrama protojerej-stavrofor Milorad Lončar.

Episkop se na kraju još jednom obratio prisutnima, čestitajući sestrama njihovu slavu i zahvalivši se na ukazanoj ljubavi i pažnji, rekavši da je Presveta Bogorodica najbolji primer i uzor dat ne samo ženskom rodu, već celokupnom ljudskom rodu, kako i na koji način treba da se živi po Hristu i njegovom jevanđelju.

Brojni parohijani se okupili u Branzviku za slavu Kola srpskih sestara
Sjajan hor Svete Trojice u Branzviku
Svetu liturgiju je služio vladika Siluan
Članice Kola srpskih sestara sa episkopom
Ovogodišnja domaćica slave, Milka Damjanac
Sečenje slavskog kolača

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here