FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/
Petar Petković

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da lažni ministar, a pravi nasilnik i ekstremista Dželjalj Svečlja, zajedno sa njegovim okupacionim falangama preobučenim u odela Kosovske policije jedini su kriminalci na severu Kosova i Metohije i tu nemaju šta da traže.

Direktor Kancelarije za KiM je tako reagovao na intervju kosovskog ministra policije Dželjaja Svečlje za KoSSev.

– Jedini cilj Svečljinog opsesivnih pokušaja kriminalizacije Srba sa severa Kosova i Metohije jeste da opravda protivpravno prisustvo svojih parapolicijskih jedinica na severu KiM gde danonoćno terorišu srpski narod. Kad već govori o kriminalu, najbolje bi bilo da Svečlja pođe od sebe i optužnice koja je godinama podignuta protiv njega zbog napada kamenicama na pripadnike tzv. Kosovske policije, ali i zbog prevrtanja vozila misije Euleks. Pa umesto što bi Svečlja nezakonito da privodi Srbe navodnom poznanju pravde i prava, trebalo bi prvo da on sam prestane da beži od tog istog prava i pravde – poručio je Petković.

Petković u saopštenju je postavio pitanje “da li je sprovođenje reda i zakona to što je kukavički poslao svoje falange da duge cevi uperuju u sina predsednika Aleksandra Vučiča zbog jedne majice? Da li je vladavina prava kada Kurtijevi specijalci pucaju u leđa Dragiši Galjku, Miljanu Deleviću, Milanu Jovanoviću, braći Stojanović iz Gotovuše? Ili kada brutalno pretuku srpsku decu Daru i Kristijana?”

– Hibridni rat koji Svečlja kukavički vodi iz Prištine protiv svega srpskog i posebno severa Kosova i Metohije rezultirao je time da nema tog čestitog Srbina koji bi ni javno ni tajno pristao da bude alibi Svečlji u njegovoj bolesnoj opsesiji okupacije severa i proterivanja Srba sa Kosova i Metohije. To mu nikada neće uspeti – zaključio je Petković.

Svečlja je u intervju naveo da nije protiv “srpskog naroda već protiv šovinističkih projekata Srbije i kriminalaca”.

– Kriminalci nemaju nacionalnu pripadnost, jer su baš oni izmešani. Oni su ti koji svoje aktivnosti žele da prikažu u nacionalističkim bojama. Albanci znaju šta znači biti pod represijom, a moj posao je da prevagne vladavina zakona. Vučić se žali na zatvaranje ilegalih puteva, a mi ne sprečavamo slobodu kretanja već blokiramo nezakonite puteve koji su koristili za krijumčaranje. Ja ne izmišljam, a svaki put kada Vučić se obrati javnosti 50 odsto što kaže je laž – rekao je Svečlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here