Lična arhiva
Posle priredbe: Đaci, njihovi roditelji i nastavnici

Kao i svake godine u ovom periodu, veliki broj roditelja i gostiju, imali su priliku da vide plod saradnje SPC i Dopunske škole na srpskom jeziku u Vizbadenu. Naime, najradosniji dečji praznik, Savindan, već tradicionalno je spojio mnoge generacije u prostorijama SPC u Vizbadenu.

Naša škola i crkva u ovom gradu su ponovo zajedno organizovale prigodnu svečanost u čast i slavu našeg najvećeg duhovnika Svetoga Save. U ulozi organizatora ponovo su se našli sveštenik Aleksandar Marković i nastavnik dopunske srpske škole Vladimir ivanov, koji je prvi put imao pomoć dve nove nastavnice Sanje i Mirjane.

Najmlađi svetosavac bila je Elena Bunčić

Pre početka svečanog dela priredbe, pozdravno slovo održao je otac Aleksandar, potom je ulogu voditelja preuzeo nastavnik Vlada, a priredba je nastavljena nizom prigodnih recitacija posvećenim Svetom Savi.

Kao na traci, nizali su se đak za đakom, stih za stihom, na radost i ponos svih prisutnih u vizbadenskoj crkvi, posebno roditelja i nastavnika dece učesnika.

Svaki đak je potom nagrađen divnim paketićem koje je deci obezbedila SPC u Vizbadenu.

Nastavnici i sveštenik sa predstavnicima CSSH

Posle ovog svečanog i najlepšeg dela celokupne manifestacije, đaci, njihovi roditelji i svi ostali gosti, nastaviti su druženje u prijateljskom i porodičnom raspoloženju, u duhu pravoslavlja i svetosavlja.

Sara i Valentina sa nastavnikom Vladom i nastavnicom Sanjom

Likovni konkurs

I ove godine organizovana je sada već tradicionalni likovni konkurs na temu Svetog Save. Od mnogobrojnih radova koji su prispeli tri najuspešnija su bili oni čiji su autori Valentina Spasojević (5. razred), Marko Bojanić (7. razred) i Sare Knežević (9. razred).

Čast da preda prigodne nagrade đacima koji su bili najuspešniji imao je nastavnik Vlada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here