Svetosavska himna odjekivala Bremenom

0

Najpre su u hramu prisustvovali liturgiji koju je služio protonamesnik Saša Momirović, a mnogi su se i pričestili.

KUMOVI LOME KOLAČ: MIhajlo, Milena, Jelena i Mile

Pred osvećenje slavskih znamenja, porodica Pantelić, Jovan, Brankica i njihovi sinovi Mile i Mihajlo, prihvatila se kumstva za narednu godinu.

Danilo Babović

Bilo je simpatično posmatrati dečicu, sestre Gojnić, Milenu (9) i Jelenu (7), u ulogama ovogodišnjih kumica slave kako znalački pristupaju lomljenju slavskog kolača zajedno sa budućim kumovima Milom (9) i Mihajlom Pantelićem (8).
Svečana akademija je počela Svetosavskom himnom, a zatim je kumica Milena probranim stihovima pozdravila sve goste. Onda su na scenu stupili najstariji đaci, podsećajući na Zaveštanje jezika Stefana Nemanje koje je ostavio sinu Svetom Savi.

 

Bojan Golemović i Lazar Đokić su dokazali da su savete iz zaveštanja ispunili jer su dobro učili i negovali svoj srpski jezik. U daljem programu su učestvovali svi đaci. Svoj prvi nastup i veliko uzbuđenje ali i uspeh doživeli su Vasilije Nedeljković (7) i Jelena Nikolić (7). Osim silnih aplauza đaci su darovani paketićima i brojnim slatkišima koje su pripremili ovogodišnji kumovi i Crkveni odbor.

Dejan, Lazar i Bojan

Ovogodišnja proslava je završena stihovima iz narodnih zdravica koje je govorio
gospodin, poznat kao Marinko, a sve te stihove je sam sakupio idući po slavama još od detinjstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here