Svetski mediji o potopu Brazilaca: Istorijsko poniženje!

0

 Radost Nemaca…
 

Britanski Bi-Bi-Si je istakao da su nemački fudbaleri na brutalan način uništili san Brazilaca o osvajanju titule prvaka sveta na domaćem terenu. Televizija Skaj objavila je da je Nemačka demolirala Brazil i prenela reči selektora Luisa Felipea Skolarija koji je priznao da je to bio najgori dan u njegovom životu.

Tiražni španski dnevnik Marka piše o istorijskom poniženju Brazila i sramoti koja će večno trajati. Drugi španski List As ističe da je Brazil odigrao najgoru partiju u bogatoj fudbalskoj istoriji te zemlje i ocenio meč kao katastrofu.

 

U nemačkim medijima, očekivano, dominiraju euforični tekstovi i naslovi. Na naslovnoj strani Bilda stoji poruka "Hvala! Volimo vas", mesto je dobio i novi rekorder Mundijala po broju datih golova Miroslav Klose, za koga je rezervisan naslov – "Fudbalski bog". List Zidojče Cajtung donosi izveštaj sa polufinala pod naslovom "Na sedmom nebu", uz konstataciju da ovakav meč kao sinoć u Belo Horizonteu nikada nije viđen u istoriji fudbala.

 

Brazilski O’Globo se opširno bavio sinoćnjim porazom koji je nazvao "istorijskim masakrom".

"San o šestoj tituli prvaka sveta završio se na bolan i ponižavajući način. Nemci su dominirali i bili superiorni u svakom pogledu", navodi ovaj list.

Ugledni francuski L’Ekip navodi da je Nemačka nanela istorijski poraz Brazilu, koji je izgubio meč već u prvom poluvremenu.

"Brazilci nisu ni postojali u Belo Horizonteu", konstatovao je L’Ekip.

 

 …i očaj Brazilaca
 

Američki Si-En-En takođe ističe da je Nemačka ponizila Brazil.
"Fudbal je Brazilcima najvažnija stvar u životu, a sinoć je dvesta miliona Brazilaca ostalo bez daha. Niko nije mogao da očekuje ovakav rezultat", kaže se u izveštaju Si-En-Ena.

 

Televizija ESPN je istakla da je Nemačka šokirala Brazil i "raznela karioke u paramparčad".

Najpoznatiji italijanski SPORTski dnevnik Gazeta delo SPORT navodi da je Brazil doživeo istorijsko poniženje, a da su se Nemci zlatnim slovima upisali u mundijalske knjige.

 

Portugalska A’Bola objavila je naslovnu stranu sa fotografijom uplakanog kapitena Brazila Davida Luiza uz poruku: "Doviđenja Brazilci".

Oglasio se i najbolji argentinski fudbaler svih vremena Dijego Maradona s konstatacijom da se ni dve ekipe Brazila ne bi izborile sinoć sa razigranim rivalom, ali da selekcija njegove zemlja zna kako da izađe na kraj sa nemačkim ‘tenkovima’".

U drugom polufinalu Mundijala reprezentacija Argentine igra protiv Holandije večeras od 22 časa.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here