Svi folklori u punom pogonu

0

Čekaju nove članove: Koreografi sa mladim igračima
 

Profesionalni koreograf iz Beograda Velimir Agovski svakodnevno vežba sa članovima društva svih uzrasta. On trenutno usavršava koreografiju sa prvim ansamblom, koji će se takmičiti na Evropskoj smotri, ali i obnavlja sve do sada postavljene koreografije sa svim uzrastima.

Takođe vrši i selekciju igrača, što je uobičajeno posle letnje pauze. Sa folklorima, kada Agovski nije u Beču, vredno i uspešno rade Rajko Sikimić i Branislav Milošević.

 

"Stojna se sprema"

Osvojivši prvo mesto na Smotri kulturnog stvaralaštva Srba u Austriji, folkloraši "Karađorđa" obezbedili su učešće i na ovogodišnjoj Evropskoj smotri srpskog folklora na kojoj će se takmičiti izvođenjem igre "Stojna se sprema", u koreografiji Velimira Avgovskog.

Inače, "Karađorđe" je otvoren za prijem novih članova, koji mogu da dođu od ponedeljka do petka u klupske prostorije (Leberstr. 118a) od 18 do 22 časa, ili da se jave na telefon 0664 533 24 08.

Trenutno društvo ima pet uzrasta u folklornoj sekciji, među kojima su i veterani.
Što se planova za naredni period tiče društvo će otputovati u Banjaluku, gde će pored učešća na Smotri, proslaviti i dva rođendana – igračice i jednog roditelja, Snežane Živanović i Sunčice Zarić.

SKUD "Karađorđe" je osnovan u avgustu 2008. godine u svojim redovima okuplja 330 članova i ima zavidne rezultate. Pored folklora, društvo organizuje i pozorišne predstave za decu i odrasle, i razna druženja i zabave. Ciljevi su očuvanje kulturne baštine, druženje i sklapanje prijateljstva sa drugim društvima iz dijaspore i matice, kao i učestvovanje na brojnim festivalima folklora širom Evrope.

Društvo je do sada osvojilo značajne plasmane. Više puta su bili prvaci Austrije, na Evropskoj smotri u Čačku "Karađorđe" je osvojio zlatnu plaketu, a na prošlogodišnjoj srebrnu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here