EPA/Stringer
Željko Ražnatović Arkan

Željko Ražnatović je svoj nadimak Arkan dobio po čuvenom junaku iz crtanih filmova

Nekadašnji komandat Srpske dobrovoljačke garde, Željko Ražnatović je svima poznat po čuvenom nadimku Arkan, međutim, javnosti je malo znano da su ga u mladosti nazivali i drugim nadimkom!

Naime, prema spekulacijama, Željko Ražnatović je ulivao strah i trepet u jednom popravnom domu u Valjevu, gde je i dobio nadimak “Hibrid”.

Stanko Stojković iz Leskovca rođen je kao treće dete porodice koja je bila u teškoj socijalnoj situaciji. Nakon razvoda, svaki roditelj je uzeo po jedno dete, a mali Stanko je završio u Domu za nezbrinutu decu. Postao je problematičan i završio u popravnom domu u Valjevu. Tamo je red zavodio sin pukovnika, bahati visoki mladić koga su zvali Hibrid (misleći na Arkana) – objavljeno je na jednoj Instagram stranici na kojoj se nalaze razni detalji iz života nekadašnjih pripadnika beogradskog podzemlja.

Postoje dve verzije kako je dobio nadimak Arkan. Po prvoj koju je i ražnatović sam nekada prepričavao, Arkan je dobroćudni čarobnjak Arkanus iz stripa koji je kao dečak obožavao. Druga priča kaže da je u jednom od lažnih pasoša, s kojim je kao maloletnik prešao Italaliju, stajalo ime nekog Turčina Arkana.

Nekada je njegova majka, Slavka Ražnatović, govorila da je nadimak Arkan doneo iz inostranstva, a da ta reč na nekoliko starih svetskih jezika znači nepobediv.

Željko Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine. Ubistvo se dogodilo u nekadašnjem poznatom beogradskom hotelu “Interkontinental”.

1 COMMENT

  1. Није тачно.!!! Он је добио надимак на “Ташу”, и то због наглог раста. Први пут је запалио у Лондон 71, када је звоа Мајку и Миму и рекао…. Заједно са Кимијем и Буљавим је претукао Чакару. Професор ПЕТЕ београдске и билдер. Такође прво упуцавање је било испред “Цепелина” Учесници Кими и Буљави….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here